Σ’ αγαπάω, αλλά σ’ αφήνω!

Σ’ αγαπάω, αλλά σ’ αφήνω!

Σ’ αγαπάω, αλλά σ’ αφήνω!

Σ’ αγαπάω, αλλά σ’ αφήνω. Μια πρόταση τόσο δυνατή που δε μπορείς να μην την νιώσεις. Τι σημαίνει σ’ αγαπάω, αλλά σε αφήνω;

Γιατί εφόσον αγαπάς τον άλλον, παίρνεις μια τόσο αντιφατική απόφαση. Καλώς ή κακώς όλοι οι έρωτες δεν βγάζουν πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Μερικές φορές χανόμαστε στην αγάπη και το συναίσθημα, που δεν εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι και μένουμε πίσω.

Ξέρω ακούγεται άσχημο αλλά συμβαίνουν και αυτά. Παράφοροι έρωτες και αγάπες που αρνείσαι να βάλεις ένα τέλος, μόνο και μόνο για όλα αυτά που νιώθεις.

Όμως, όταν μια σχέση σε αφήνει πίσω σαν άνθρωπο και «δε σε αφήνει» να κάνεις βήμα στη ζωή σου- όποια και αν είναι αυτά- πρέπει να πάρεις την γενναία απόφαση να τελειώσεις αυτή τη σχέση και να προχωρήσεις παρακάτω.

Γιατί φεύγεις από μια αγάπη

Υπάρχουν συνήθως δύο λόγοι που ενώ αγαπάς τον σύντροφο σου, αποφασίζεις να το λήξεις. Η μια περίπτωση είναι να έχεις βρει κάτι άλλο που σε καλύπτει περισσότερο συναισθηματικά. Το γεγονός ότι αγαπάμε κάποιον, δεν σημαίνει ότι δε μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον που μας προκαλεί τα ίδια συναισθήματα ακόμα πιο έντονα.

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για δυνατές σχέσεις

Ναι είναι από τα πιο δύσκολα αντίο που θα χρειαστεί να πεις στη ζωή σου, μιας και ποτέ δεν παύεις να αγαπάς τον άλλον.

Το να τον κοροϊδεύεις, όμως, και να κοροϊδεύεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καταλήξετε σε μια δυσλειτουργική, τοξική σχέση. Γιατί το να μην μπορείς να ανταποδώσεις την αγάπη που παίρνεις, ή τα συναισθήματα σου να εξασθενούν, αντί να μεγαλώνουν είναι κάτι αρνητικό και «άδικο» και για τους δύο σας.

Ο άλλος λόγος που καταλήγεις να αφήνεις τον έρωτα της ζωής σου είναι γιατί σε κρατάει πίσω. Δεν σε αφήνει να εξελιχθείς σαν άνθρωπος σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Πολλές φορές, ενώ ένα ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο και θέλει ο ένας τον άλλον, σαν ομάδα είναι δυσλειτουργικό και δεν αφήνει ο ένας τον άλλον να δημιουργήσει. Θες ανασφάλειες, θες ζήλιες;

Διάφοροι παράγοντες που το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν εσένα, εκείνον ή και τους δυο σας πίσω.

Επίσης, κάποιοι άνθρωποι δεν είναι οι άνθρωποι που θα κάνουμε μαζί τους την πιο μακροχρόνια σχέση μας. Είναι οι λεγόμενες σχέσεις με ημερομηνία λήξης. Που ναι μεν δίνεις όλο σου το είναι και το συναίσθημα, όμως κάποια στιγμή τελειώνουν. Υπάρχουν και αυτές και τότε όση αγάπη και αν υπάρχει, πρέπει να βρεις το θάρρος να πεις «με συγχωρείς αλλά φεύγω». Αλλιώς θα βρίσκεσαι σε μια κατάσταση βαλτωμένη.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε την αγάπη που επιτρέπετε στον εαυτό σας να «αξίζει»

 

Ναι θα νιώσεις μπερδεμένη, ναι θα νιώσεις λες και έχεις κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου. Μερικές φορές δεν είναι αρκετή μόνο η αγάπη. Δεν είναι αρκετή η αγάπη όταν αρχίζεις και χάνεις τον εαυτό σου και σχέση γίνεται πλέον τοξική.

Η σωστή επιλογή δεν είναι πάντα αυτή που μας κάνει ευτυχισμένες και η επιλογή που μας κάνει να περνάμε καλά, δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή.

Η σωστή επιλογή είναι εκείνη που θα μας κάνει να χαμογελάμε μέσα σε μια σχέση και ταυτόχρονα να προχωράμε και να εξελισσόμαστε.

Όταν μέσα στη σχέση σου θα ξέρεις και θα νιώθεις ότι είναι εντάξει οι συμβιβασμοί που κάνεις. Ότι δε χάνεις τον εαυτό σου όταν υποχωρείς ή όταν «θάβεις» κάποια θέλω σου. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή «σ’ αγαπώ, αλλά σ’ αφήνω».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *