Στην ανακρίτρια ο Ριχάρδος και οι συνεργοί του

Ριχάρδος

Σφίγγει ο κλοιός για τα μέλη της «μαφίας του χρυσού» που σήμερα οδηγούνται στις ανακριτικές αρχές. Τα πρώτα μέλη των δύο κυκλωμάτων αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της «μαφίας».

Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια, τις οποίες διοχέτευε στη συνέχεια στην Τουρκία.

Σε βάρος του ιδίου αλλά και των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τοκογλυφία. Παράλληλα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Διαβάστε Επίσης  Η παραλλαγή Eris σαρώνει αλλά με ήπια συμπτώματα: Πού τα περισσότερα κρούσματα και ποιοι να προσέχουν - Τι ισχύει με το εμβόλιο του χειμώνα

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Δημήτρη – Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξη Κούγια, σήμερα ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην υπερασπιστική γραμμή, ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να επιμείνει ότι είναι αθώος και ότι ήταν νόμιμες οι εξαγωγές του χρυσού στην Τουρκία.

Συνεχείς αποκαλύψεις

Στο μεταξύ, στο στάδιο της διερεύνησης από την Ασφάλεια βρίσκεται και ένα πρόσωπο που απασχολεί συχνά-πυκνά τις στήλες του lifestyle καθώς και τους τηλεοπτικούς συντάκτες. Με ένα μακρύ παρελθόν και ένα άδηλο μέλλον ο Μένιος Φουρθιώτης ή Μένανδρος – Γεώργιος απασχολεί πλέον και την Ασφάλεια, καθώς διερευνάται ο ρόλος του (αν διαδραμάτισε κάποιον ρόλο) στο κύκλωμα της «μαφίας του χρυσού».

Διαβάστε Επίσης  Δολοφονία Τοπαλούδη: Ελέγχονται και αστυνομικοί για την καταγγελία του βιασμού

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για τις δύο σπείρες των ενεχυροδανειστών το όνομα του πρώην τηλεπαρουσιαστή αναφέρεται ολογράφως. «Φουρθιώτης Μένανδρος – Γεώργιος του Γεωργίου – Κοσμά» αναγράφεται στη σελίδα 18 του διαβιβαστικού και ακολουθεί η διεύθυνσή του.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *