Ιδανικές χορτοφαγικές συνταγές για αδυνάτισμα

Ιδανικές χορτοφαγικές συνταγές για αδυνάτισμα

Ιδανικές χορτοφαγικές συνταγές για αδυνάτισμα

Δεν αντέχω να πεινάω και πραγματικά δεν τα πάω καλά με αυτές τις δίαιτες των καλλιτεχνών σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να περνάω όλη τη μέρα μασουλώντας κοτσάνια σέλινο και πίνοντας χυμούς χωρίς ζάχαρη.

Πρέπει να χάσω βάρος όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και επειδή είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μου. Το υπερβολικό βάρος αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης ασθενειών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα βεβαιωθούμε ότι το παιδί έχει μια σωστή διατροφή;

Προκαλεί κόπωση, δύσπνοια, καθώς και προβλήματα στην πλάτη, στα γόνατα και στους αστραγάλους, ενώ επίσης αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοήθων όγκων.

Λοιπόν, υπάρχει λύση! Αν και εσείς, όπως εγώ, είστε πρόθυμοι να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά απολαμβάνοντας καινούργιες και νόστιμες γεύσεις, συνεχίστε να διαβάζετε. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε ιδανικές χορτοφαγικές συνταγές για αδυνάτισμα.

Γιατί λαχανικά;

Τα λαχανικά και τα φρούτα χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα. Οι αποτοξινωτικές τους ιδιότητες και οι λίγες θερμίδες τους τα καθιστούν εξαιρετικά για αδυνάτισμα.

Διαβάστε Επίσης  Η Δύναμη του Συνδυασμού: Τα Οφέλη της Κατανάλωσης Μελιού και Γιαούρτιου Στο Σώμα και την Υγεία

Μερικές ισχυρές και φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά είναι οι βιταμίνες Ε και C, τα καροτενοειδή, ολιγοστοιχεία όπως το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, και φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή.

Θα πρέπει να τρώτε 600 με 800 γραμμάρια φρούτα και λαχανικά τη μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *