Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την καταδίκη της καθαρίστριας

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την καταδίκη της καθαρίστριας

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η προκλητική και απάνθρωπη καταδίκη καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, γεγονός που την οδήγησε στη φυλακή!

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ήδη ζήτησε να της διαβιβαστεί η ντροπιαστική απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.

Διαβάστε Επίσης  Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας.

Κατατέθηκε αίτημα αναίρεσης της καταδίκης της καθαρίστριας

Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για δεκαετή φυλάκιση μιας 53χρονης καθαρίστριας δημοτικού σχολείου του Βόλου, επειδή όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, από το 1996 μεχρι και το 2014, υπάρχουν αντιδράσεις από τα συνδικάτα εργαζομένων, που ζητούν την άμεση αποφυλάκισής της από τις φυλακές της Θήβας, όπου και οδηγήθηκε, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα 12 Δεκεμβρίου τιμάται ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός

Ο δικηγόρος της 53χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο, να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της ,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση ενώ σε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *