Θεραπευτικά φυτά για την υπέρταση

Θεραπευτικά φυτά για την υπέρταση

Η υπέρταση είναι μια νόσος που περιλαμβάνει την αύξηση της πίεσης πάνω από το φυσιολογικό όριο, το οποίο υπολογίζεται σε 140/90 στους ενήλικες.

Αποτελεί ένα όλο και πιο συνηθισμένο πρόβλημα καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Είναι μία από τις πιο σιωπηλές νόσους από τις οποίες μπορεί να υποφέρει κάποιος, επομένως η πρόληψη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, επειδή η υπέρταση μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα νεφρά σας, μεταξύ άλλων. Μπορεί επίσης ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Διαβάστε Επίσης  Σουσάμι για το απόστημα στα δόντια

Αν και δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία για την υπέρταση, έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμφάνισή της, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, οινοπνεύματος, καπνού και ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι επιρρεπής στην ασθένεια αυτή και για το λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να κάνετε τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Αν πάσχετε ήδη από υπέρταση, ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει ο γιατρός σας και συνδυάστε τες με μια υγιεινή διατροφή, ένα πρόγραμμα άσκησης και τα θεραπευτικά φυτά κατά της υπέρτασης τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

Διαβάστε Επίσης  Μέλι και κανέλα: ένα θαυματουργό φάρμακο για δεκάδες ασθένειες!

Ιξός (Γκι)

Ο ιξός έχει διουρητικές ιδιότητες, ενισχύει την καρδιά και μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, επειδή λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό.

Βράστε πέντε γραμμάρια ιξό για δεκαπέντε λεπτά και πιείτε μια κουταλιά της σούπας.
Βράστε δεκαπέντε φύλλα ιξού σε μισό λίτρο νερό για δεκαπέντε λεπτά και πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα για πέντε ως εφτά ημέρες.

περισσότερα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *