Δύο νέα καινοτόμα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για τη στήριξη των ανέργων

Δύο νέα καινοτόμα προγράμματα για τη στήριξη άνεργων νέων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση προαναγγέλλει η διοικήτρια του οργανισμού κα. Μαρία Καραμεσίνη.

Μιλώντας στο «Εθνος-Εργασία» η κα. Καραμεσίνη εκτιμά επίσης πως η ανεργία μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από το 18% το 2019, εάν τον Δεκέμβριο διαμορφωθεί γύρω στο 19% και στο 19,5% σε ετήσια βάση.

Όπως προαναγγέλλει η κ. Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:

* Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα βοηθηθούν για την ωρίμανση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου και έπειτα θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.

Διαβάστε Επίσης  Γιορτή της Μητέρας: Ευχές για το πιο αγαπημένο πρόσωπο

* Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.

Η κ. Καραμεσίνη προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στον δημόσιο τομέα και το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα ‘Επεται, ακόμα, ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε Επίσης  Εκτός Ελλάδας ζει ο Τσάκας! Πως είναι σήμερα ο νικητής του πρώτου Big Brother (pic)

Η πολιτική μας ηγεσία έχει εξαγγείλει μια δέσμη προγραμμάτων για 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο 4μηνο του 2019, υπογραμμίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με την αναστροφή του brain drain, τονίζει ότι γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της φυγής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας: Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την έρευνα με τις υποτροφίες σε διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, τα προγράμματα που απευθύνονται στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ενθάρρυνση όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τις εδώ επιχειρήσεις και δημιουργήσουν οργανικούς δεσμούς με την Ελλάδα, είναι μερικά παραδείγματα, εξηγεί η κ. Καραμεσίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *