Προεκλογικός σχεδιασμός στην Πειραιώς

Κανονικά προχωρά ο προεκλογικός σχεδιασμός στην Πειραιώς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει τις επόμενες μέρες νέες υποψηφιότητες και συγκεκριμένα περίπου τριάντα πρόσωπα που για πρώτη φορά διεκδικούν την ψήφο των πολιτών σε εθνικές εκλογές.

Οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδουν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες περί απόσυρσης της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατσόπουλου στον Βόρειο Τομέας της Β΄’ Αθηνών.

Αν και πράγματι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του γνωστού συγγραφέα προκάλεσε αντιδράσεις στη γαλάζια βάση κυρίως λόγω του συριζικού παρελθόντος του κ. Τατσόπουλου αλλά και του γεγονότος ότι το 2014 δεν είχε ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας συντασσόμενος με την τότε αντιπολίτευση και συμβάλλοντας στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Από την Πειραιώς απαντάνε ότι ο κ. Τατσόπουλος ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμη το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση και αποχώρησε πριν ανέβει στην εξουσία.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι υποψηφιότητες «τύπου Τατσόπουλου» εντάσσονται στο προαναγγελθέν άνοιγμα σε χώρους εκτός της παραδοσιακής Δεξιάς και στους πολίτες που δεν έχουν στο παρελθόν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Υπογραμμίζουν δεν ότι όσες φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε αντίστοιχο άνοιγμα, αυτό αποδείχθηκε ευεργετικό για τα εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος και σε αυτό το μοτίβο είναι αποφασισμένος να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε Επίσης  Ξένος Τύπος: Ο Αλέξης Τσίπρας στο νησί του Οδυσσέα για το τέλος των Μνημονίων

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον Μάιο χωρίς να αποκλείουν και εκλογικό αιφνιδιασμό από τον κ. Τσίπρα στις αρχές του 2019 και για αυτό το λόγο έχουν θέσει σε προεκλογική επιφυλακή όλο τον κομματικό μηχανισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *