Αυτές είναι οι τροφές που καταστρέφουν την τεστοτερόνη σου

Η τεστοστερόνη είναι μια πολύ σημαντική στεροειδής ορμόνη για σένα, επειδή συνδέεται με τα πάντα: από το πόσο αποδοτικός είσαι στη δουλειά σου μέχρι πόσο καλός είσαι στο κρεβάτι. Τα χαμηλά της επίπεδα έχουν αντίκτυπο στη υγεία σου: απώλεια μυικής και οστικής μάζας, καρκίνος, ασθένειες του καρδιαγγειακού, στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη λίμπιντο και κατάθλιψη.

Δείτε 5 τροφές πρέπει να αποφύγεις για να μην καταστρέψεις την τεστοτερόνη σου:

Τροφές με ορμόνες και αντιβιοτικά

Οι συμβατικά παραγόμενες τροφές, όπως κρέας, πουλερικά, αυγά, γάλα και άλλα γαλακτομικά προϊόντα περιέχουν συνήθως ορμόνες και αντιβιοτικά. Αυτά δίδονται στα ζώα για να αυξήσουν το βάρος και την παραγωγή γάλακτος και να μειώσουν τις νόσους. Ωστόσο, όταν καταναλώνεις αυτά τα τρόφιμα, οι ανεπιθύμητες ουσίες απορροφούνται από τον οργανισμό σου και μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, που με τη σειρά τους προκαλούν μείωση της τεστοστερόνης.

Διαβάστε Επίσης  Τρώτε σκόρδο: Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων

Σόγια

Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας περιέχουν ισοφλαβόνες, έναν τύπο φυτοοιστρογόνου που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των οιστρογόνων (δηλαδή της οιστραδιόλης) στο σώμα, το οποίο με τη σειρά του μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Αλκοόλ

Ένα ποτήρι μπύρας ή κρασί ή ένα κοκτέιλ περιστασιακά είναι ασφαλές, αλλά η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει την παραγωγή τεστοστερόνης με διάφορους τρόπους.

Διατροφή με λίγους υδατάνθρακες

Η ισορροπία είναι το μυστικό όταν μιλάμε για διατροφή και ενίσχυση της τεστοστερόνης, και αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη υδατανθράκων. Η παραγωγή του σώματός σου και της τεστοστερόνης χρειάζονται υγιείς ποσότητες υδατανθράκων υψηλής ποιότητας, μαζί με επαρκείς ποσότητες υγιεινών λιπαρών, προκείμενου να αυξήσεις τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Μια διατροφή που είναι υψηλότερη σε υδατάνθρακες εμποδίζει την κορτιζόλη του στρες να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Διαβάστε Επίσης  Οι μαγικές ιδιότητες της πιπερόριζας: Θωρακίζει τον οργανισμό και διώχνει τα περιττά κιλά

Διατροφή με πολλές πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη, με μέτρο και από καλές πηγές, θα πρέπει να είναι το μυστικό σου εάν θέλεις να αυξήσεις τα επίπεδα τεστοστερόνης και να χτίσεις μυική μάζα και δύναμη. Μια λογική ποσότητα πρωτεΐνης αφορά το 30 έως 40% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεϊνης δεν θα αυξήσει την τεστοστερόνη σου. Αν δεν κάνεις βάρη σε τακτική βάση, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσει τελικά μείωση της τεστοστερόνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *