Σαρωτική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια-Φόβοι για νεκρούς

Σαρωτική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια-Φόβοι για νεκρούςΠυρκαγιά που επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα σάρωσε τμήματα μιας πόλης στη βόρεια Καλιφόρνια την Πέμπτη κι εκφράζονται φόβοι για νεκρούς, καθώς μετέτρεψε σε αποκαΐδια ένα νοσοκομείο, εκατοντάδες σπίτια, ενώ ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους με χαοτικό τρόπο, με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ακόμη και με τα πόδια, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των ιδιαίτερα ξηρών συνθηκών, η πυρκαγιά που βαπτίστηκε «Camp Fire» από τις αρχές σάρωσε τμήματα της πόλης Πάρανταϊς (27.000 κάτοικοι), κατατρομοκρατώντας τους κατοίκους με φλόγες που έφθαναν ακόμα και τα δεκαπέντε μέτρα ύψος.

Διαβάστε Επίσης  Τούρτα με ζελέ ανανά και γιαούρτι

Η πόλη Τσίκο (93.000 κάτοικοι) ενδέχεται να είναι η επόμενη που θα απειληθεί από τη φωτιά, που προβλεπόταν να κινηθεί προς δυσμάς, ενισχυμένη από ανέμους ταχύτητας 56 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τον Ντάρεν Ριντ, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος της Κομητείας Μπιούτ.

«Λάβαμε αναφορές για νεκρούς. Οι αναφορές αυτές δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί», σημείωσε ο Κόρι Χόνι, σερίφης της Κομητείας.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *