Ιταλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την Ιταλία αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων και κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Την Παρασκευή, δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, μια γυναίκα 87 ετών και μια Γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία. Οι θάνατοι αυτοί αύξησαν σε 18 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας από τις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε Επίσης  Ο πρίγκιπας της φωτιάς: Ο Μίλτος ανακαλύπτει ότι η Άννα του έχει πει ψέματα

Δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων μια 9μελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Παλέρμο στη Σικελία από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τα πτώματα των εννέα μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών,περισυνελέγησαν από το σπίτι τους στη Καστελντάτσια, στις όχθες ενός μικρού ποταμού. Τρία ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας κατάφεραν να γλιτώσουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Agi.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικό φυσικό σιρόπι για τη μείωση της χοληστερίνης και της φλεγμονής στις αρθρώσεις

δένδρα να ξεριζώνονται στα όρη Δολομίτες, εν μέσω των σφοδρών ανέμων της Πέμπτης.

«Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *