Σκόρδο: Η ζωή σου <στα χέρια >του

 

Μια διατροφή πλούσια σε σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κατά των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης του προσώπου Επιπροσθέτως προλαμβάνει τις μολύνσεις από μικρόβια, την υπέρταση, τη στεφανιαία νόσο και την αθηροσκλήρωση. Το σκόρδο παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Την ισχυρότερη όμως αντιγηραντική δράση την έχει αλισίνη, μια ουσία που τη βρίσκουμε μόνο στο σκόρδο.

Η αλισίνη είναι υπεύθυνη και για την έντονη οσμή του σκόρδου και δημιουργείται κατά την κοπή ή πολτοποίηση του σκόρδου στο μάσημα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology, το σκόρδο έχει μεταξύ άλλων την ιδιότητα να συμβάλλει στην αύξηση των τριχών στο κεφάλι του ανθρώπου, να καταπολεμάει την τριχόπτωση και να προστατεύει από το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Διαβάστε Επίσης  Υδατάνθρακες: Ποιους πρέπει να τρώμε κάθε εβδομάδα;

Το σκόρδο περιέχει σημαντικά συστατικά συμπεριλαμβανομένου του θείου, του χαλκού, της βιταμίνη C και πολλών μετάλλων που είναι ιδιαίτερα επωφελή για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ο χαλκός στο σκόρδο προωθεί την ανάπτυξη των τριχών, πυκνώνει τα μαλλιά και εντείνει το χρώμα τους. Σε ανασκόπηση 23 ερευνών για τη χρήση του σκόρδου στη δερματολογία συμπεραίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση σκόρδου έχει καλή επίδραση στο ανοσοποιητικό, στην προστασία από την UVB ακτινοβολία και στη θεραπεία του καρκίνου.

Διαβάστε Επίσης  Η σεξουαλική έλξη δεν εξαρτάται από την εμφάνιση

Επιπλέον τοπική εφαρμογή εκχυλίσματος σκόρδου μπορεί να είναι ωφέλιμη στην ψωρίαση, στην επούλωση εκδορών και σε άλλες παθήσεις του δέρματος. (Garlic in dermatology, Pazyar N1, Feily A Jundishapur University of Medical Sciences, Department of Dermatology, Ahvaz, Iran).

Τέλος, καλό είναι το σκόρδο να καταναλώνεται ωμό ώστε να διατηρείται η πλούσια αυτή αντιοξειδωτική του δράση στο μέγιστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *