Ψαρόσουπα

Υλικά:


1 ½ κιλό διάφορα μεγάλα ψάρια κατάλληλα για βραστά
1 κιλό μικρά ψάρια κατάλληλα για ψαρόσουπα
¼ κιλού γαρίδες μικρές
2 κύβους Ζωμό Λαχανικών Μaggi
2 μέτρια κρεμμύδια
3 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
3 πατάτες
2 ώριμες ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
5 φλυτζάνια νερό
5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουταλάκι κόκκους κορίανδρου
1 φύλλο δάφνης
μία πρέζα ζαφορά (σαφράν)

Εκτέλεση:

1. Καθαρίστε και πλύνετε τα μεγάλα ψάρια και τις γαρίδες. Αλατίστε τα, βάλτε τα σε καλάθι κατάλληλο για κατσαρόλα και αφήστε τα να στραγγίξουν. Τα μικρά ψάρια απλώς πλύντε τα. Βάλτε τα μικρά ψάρια σε μια κατσαρόλα με το νερό και τους κύβους Ζωμό Λαχανικών Maggi και αφήστε τα να βράσουν. Όταν βράσουν, περάστε από σίτα το ζωμό και πετάξτε τα ψάρια.
2. Βάλτε πίσω στην κατσαρόλα το ζωμό και προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πατάτες κομμένες στα δύο, τα καρότα ολόκληρα, την ντομάτα πολτοποιημένη (χωρίς τους σπόρους), το σκόρδο ολόκληρο, όπως και το σέλινο και τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και βράστε τα λαχανικά για 15 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι.
3. Μετά το πέρας των 15 λεπτών, ανοίξτε το καπάκι και τοποθετήστε το καλάθι με τα ψάρια και τις γαρίδες μέσα στη σούπα. Κλείστε ξανά το καπάκι και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Όταν η σούπα τελειώσει σερβίρετε τα ψάρια και τα λαχανικά σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού και τη σούπα στα πιάτα. Έτσι ο καθένας θα μπορεί να διαλέγει ό,τι θέλει φτιάχνοντας το δικό του συνδυασμό.

Tip:-Τα μικρά ψάρια δεν έχουν αξιόλογο φαγητό, γι’ αυτό και τα πετάμε, όμως δίνουν πολύ πλούσια γεύση, κάτι που τα μεγάλα ψάρια δεν μπορούν να δώσουν.

Μία συνταγή της “Maggi”

Διαβάστε Επίσης  Μοσχάρι στιφάδο με αρακά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *