Περιποίηση ποδιών στο σπίτι με φυσικό τρόπο

 

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι με φυσικό τρόπο

 

 

Ορθοστασία, ακατάλληλα παπούτσια και περιττά κιλά επιβαρύνουν τα πόδια. Περιποιηθείτε σαν επαγγελματίες τα ταλαιπωρημένα, αλλά πολύτιμα, ποδαράκια σας με απλά και οικονομικά υλικά.

Σας προτείνουμε φυσικές λύσεις για τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στα πόδια, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες στο σπίτι.

Ποδόλουτρο για κουρασμένα πόδια

Πατούσες καταπονημένες από την απαιτητική μέρα στη δουλειά ζητούν επειγόντως ανακούφιση, για να ξαναβρούν τη φρεσκάδα τους. Ποδόλουτρο είναι η αυτονόητη λύση, αλλά όχι απλά με ζεστό νεράκι. Κάντε την παρακάτω “συνταγή” μόλις επιστρέψετε σπίτι και τα πόδια σας θα σας ευγνωμονούν. Μέσα σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό αναμειγνύετε δυο κουταλιές θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Βυθίζετε μέσα τα πόδια και τα ξεχνάτε για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι να χαλαρώσουν και να μαλακώσουν. Κάνοντας ποδόλουτρο μια αίσθηση ευεξίας διαχέεται σε ολόκληρο το σώμα. Επιτρέψτε αυτή την μικρή πολυτέλεια στον εαυτό σας, γιατί το αξίζετε.

Σκασμένες φτέρνες

Μετά το αναζωογονητικό ποδόλουτρο τρίβετε με ελαφρόπετρα τις φτέρνες, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Μην παραμελείτε να φροντίζετε αυτό το μέρος του ποδιού μετά από κάθε ντούς. Αρχικά μπορεί να μοιάζει με αισθητικό μόνο πρόβλημα, αλλά όταν οι σχισμές και τα σκασίματα γίνουν πιο βαθιά η ενόχληση και ο πόνος θα εμφανιστούν στην καθημερινότητά σας. Προνοήστε για τις σκασμένες φτέρνες από το χειμώνα εφαρμόζοντας μια συνταγή για φυσικό πίλινγκ. Ανακατεύετε δυο κουταλιές ζάχαρη με δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε μια φορά το μήνα. Έτσι το καλοκαίρι θα μπορείτε να χαρείτε τα αγαπημένα σας πέδιλα, χωρίς να σκέφτεστε ότι οι φτέρνες θα δείχνουν αντιαισθητικές. Να μην περπατάτε επίσης ξυπόλυτες στο σπίτι και να εφαρμόζετε τακτικά μια κρέμα ενυδάτωσης ποδιών.

Διαβάστε Επίσης  Τα καλύτερα beauty μυστικά για χαλάρωση και περιποίηση στο σπίτι

Κακοσμία ποδιών

Ο ιδρώτας στα πόδια σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες που παραμένουν κλεισμένα μέσα σε κάλτσες και παπούτσια ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηριδίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη οσμή. Αν κι εσείς υποφέρετε από κακοσμία ποδιών, κάντε μασάζ με λεμόνι μετά το μπάνιο. Το λεμόνι περιορίζει τον ιδρώτα που είναι η κύρια αιτία της άσχημης μυρωδιάς. Για ένα αποτελεσματικό και άκρως ανακουφιστικό μασάζ ακολουθήστε τις κινήσεις του επαγγελματία στη φωτογραφία. Θυμηθείτε ακόμη πριν φορέσετε τα κλειστά παπούτσια να βάλετε μέσα λίγο ταλκ. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια στεγνά και ελαφρώς αρωματισμένα. Να αποφεύγετε τα συνθετικά παπούτσια και να φοράτε πάντα καθαρές βαμβακερές κάλτσες. Πείτε λοιπόν αντίο στη δυσοσμία των ποδιών με φυσικό τρόπο και δεν θα νιώσετε άβολα ποτέ ξανά.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξε σπιτική μάσκα μαλλιών με μόνο 3 υλικά

Περιποίηση κάλων

Η χρόνια πίεση ή τριβή μεταξύ του δέρματος των ποδιών και του παπουτσιού προκαλεί τοπικές σκληρύνσεις, τους γνωστούς κάλους. Όταν οι κάλοι κάνουν την εμφάνισή τους, το περπάτημα μπορεί να μετατραπεί σε ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία. Ποδόλουτρο με αλεύρι βρώμης αραιωμένο σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά μπορεί να μαλακώσει τους κάλους. Άλλος τρόπος είναι πριν ξαπλώσετε να βάλετε πάνω ένα φετάκι ανανά και να το δέσετε με μια γάζα. Αφήνετε όλη τη νύχτα και το πρωί ο κάλος θα έχει μαλακώσει ή αποκολληθεί. Προλάβετε τους κάλους επιλέγοντας παπούτσια με μαλακό δέρμα, που θα ταιριάζουν καλά στο πόδι σας και αποφεύγοντας, όσο γίνεται, τα τακούνια.

Η περιποίηση ποδιών στο σπίτι μπορεί να καταλήξει μια απολαυστική εμπειρία αναζωογόνησης. Είναι εξάλλου απαραίτητη όχι μόνο από αισθητική αλλά και από ιατρική άποψη.

Κι αφού ολοκληρώσετε την περιποίηση των ποδιών, συνεχίστε και με τα χεράκια σας! Δείτε πώς θα βάψετε τα νύχια μόνες σας με ένα σφουγγαράκι. Μια εύκολη τεχνική με ombre αποτέλεσμα που πρέπει να δοκιμάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *