Η συγκινητική ομιλία του πρίγκιπα Harry για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

Η συγκινητική ομιλία του πρίγκιπα Harry για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

Η 12η μέρα του ταξιδιού του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Αυστραλία, έκρυβε μπόλικη συγκίνηση και μια γεμάτη πάθος ομιλία του 34χρονου πρίγκιπα.

Στην εμφάνισή του στο πρωτάθλημα Invictus, το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδια που αφορά του τραυματίες πολέμου, η ομιλία του Harry προκάλεσε ρίγη συγκίνησης κι όχι άδικα.

Ο πρίγκιπας μίλησε για τη δική του μάχη, το δικό του σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο Harry που έχει πολεμήσει και στο Αφγανιστάν, είχε την ιδέα υλοποίησης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος πριν τέσσερα χρόνια κι από τότε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Ο δούκας του Sussex, μίλησε με ενθουσιασμό για τους τραυματίες πολέμου που είναι παράδειγμα προς μίμηση και εξήγησε πως το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους αυτούς είναι να ξεπεράσουν την δική του εσωτερική μάχη, εκείνη της πνευματικής υγείας.

Διαβάστε Επίσης  Τάμτα: Το πρώτο μήνυμά της μετά την ανακοίνωση για τη συμμετοχή της στην Eurovision!

Ο Harry, εξήγησε πως και ο ίδιος είχε αυτό το μεγάλο πρόβλημα και πάλεψε πολύ για να το ξεπεράσει και να βρεθεί εδώ που βρίσκεται σήμερα:

«Σε έναν κόσμο που η αρνητικότητα έχει τόσο μεγάλη προβολή, οι πρωταθλητές μας καταφέρνουν εξωπραγματικά κατορθώματα και πολλοί από αυτούς είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Τίποτα δεν είναι δυσκολότερο όμως από τη μάχη με τις ψυχικές ασθένειες. Το να έχεις να παλέψεις με τις πιο σκοτεινές εμπειρίες και να τις ξεπερνάς, σε μεταμορφώνει σε πρότυπο για όλους εμάς που έχουμε παλέψει με τα συναισθήματα ή με τα ψυχικά προβλήματα. Μας δείχνετε πως είναι οκ να μην είσαι οκ. Και μας δείχνετε το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να ζητάμε βοήθεια.

Διαβάστε Επίσης  Σοκάρει ο συνεργάτης της οικογένειας Ωνάση Αλέξης Μανθεάκης: «Η Αθηνά είναι αχάριστη και άπονη…»

Το έχω περάσει κι εγώ αυτό, έχω υποφέρει και πρέπει να βοηθήσουμε κι όλους εκείνους που παλεύουν αυτή τη στιγμή. Όταν καταλάβετε ότι η πρόκληση είναι αληθινή, υπάρχει ελπίδα. Όταν είστε θαρραλέοι να ζητήσετε βοήθεια, γίνεστε πανίσχυροι. Ζείτε, νιώθετε πραγματικά και δεν επιβιώνετε απλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *