Πείτε αντίο στον πόνο του αυχένα σε χρόνο μηδέν!

Μήπως σας πονάει ο αυχένα σας και έχετε δυσκολία στο να κουνήσετε το κεφάλι σας αριστερά-δεξιά;

Σύμφωνα με το Spine Health, ο πιασμένος αυχένας συνήθως προκαλείται από μυϊκή καταπόνηση στο πίσω μέρος και το πλάι του λαιμού. Μπορεί να προκληθεί επειδή κοιμηθήκατε σε άβολη στάση, επειδή τραυματιστήκατε στην γυμναστική, λόγω άγχους ή κακής στάσης του σώματος, ειδικά όταν κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή για αρκετή ώρα.

Όταν έχετε πιαστεί θα έχετε παρατηρήσει πόνο στη περιοχή του αυχένα αλλά μην ανησυχείτε συνήθως αυτός ο πόνος είναι αβλαβής. Ωστόσο, αν συνδυάζεται με υψηλό πυρετό, τότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, αφού τα συμπτώματα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν μηνιγγίτιδα.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το πιασμένο αυχένα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Τέντωμα: Το Cleveland Clinic συνιστά μια ρουτίνα τεντώματος που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο γραφείο ή το αυτοκίνητο σας. Ξεκινήστε κουνώντας τους ώμους προς τα πίσω και προς τα κάτω 10 φορές. Στην συνέχεια ενώστε τις ωμοπλάτες 10 φορές. Βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και πιέστε το πάνω στα χέρια σας μετρώντας μέχρι το 30. Tέλος, γείρτε το κεφάλι στο πλάι και ακουμπήστε το αυτί στον ώμο σας. Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πλευρά.

2. Κοιμηθείτε ανάσκελα ή στο πλάι. Αν κοιμάστε μπρούμυτα, τότε η μέση σας δεν στηρίζεται και πιέζει τον αυχένα σας. Αν πιστεύετε ότι για το πρόβλημα του πόνου στον αυχένα οφείλεται η στάση του ύπνου σας, τότε φροντίστε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι. Αν ο πόνος επιμείνει, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και ζητήστε του συμβουλές για ειδικό μαξιλάρι.

Διαβάστε Επίσης  Αντιισταμινικά και αλλεργίες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

3. Μασάζ με καστορέλαιο. Το Earth Clinic προτείνει αυτή την σπιτική θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου. Ζεστάνετε ελαφρώς το καστορέλαιο και κάντε μασάζ πάνω στους μυς του αυχένα. Ζητήστε από κάποιον να μαλάξει με το έλαιο αυτό τους μυς γύρω από το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Και θα δείτε πόσο πολύ θα ανακουφιστείτε από το πόνο στον αυχένα.

Μήπως σας πονάει ο αυχένα σας και έχετε δυσκολία στο να κουνήσετε το κεφάλι σας αριστερά-δεξιά;

4. Μυοπεριτωνιακό τέντωμα. Ξεκινήστε τεντώνοντας το σώμα και ακουμπώντας το πιγούνι στο στήθος. Βάλτε τα χέρια σας ενωμένα ή μια πετσέτα στην βάση του λαιμού και χρησιμοποιήστε το βάρος των χεριών σας για να τεντώσετε τους μυς του λαιμού, των ώμων και της πλάτης σας. Μείνετε έτσι για 3-5 λεπτά. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την Erica Reid η οποία εξηγεί ότι όσο περισσότερο μείνετε σε αυτή τη στάση, τόσο πιο βαθιά και μόνιμη θα είναι η ανακούφιση.

5. Κάντε μασάζ 60 δευτερολέπτων. Η Allyn Kakuk, θεραπεύτρια, εξηγεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ανακουφίσετε το πιάσιμο στον αυχένα, αν πρόκειται για κράμπα μυός. Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το σημείο που σας πονά.

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2018: Κάντε το τεστ αξιολόγησης κινδύνου!

Αν είναι από την δεξιά πλευρά, πιέστε το με τα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα μπαλάκι του τένις για να μαλάξετε το σημείο. Γυρίστε ελαφρώς το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση και γείρτε το διαγώνια, σαν να προσπαθείτε να ακουμπήσετε την μασχάλη σας με το πιγούνι. Επαναλάβετε όλα τα βήματα περίπου 20 φορές για 60 δευτερόλεπτα συνολικά.

6. Τσάι από κανέλα και κουρκουμά. Το τσάι αυτό απελευθερώνει την ένταση των μυών και ανακουφίζει την φλεγμονή. Θα γίνει από τα αγαπημένα σας!

7. Κομπρέσα από τσάι χαμομηλιού. Ζεστάνετε υγρά σακουλάκια από τσάι χαμομηλιού και χρησιμοποιήστε τα σαν ζεστές κομπρέσες για να ανακουφίσετε το πιάσιμο του αυχένα. Τυλίξτε τα σε μια πετσέτα ή βάλτε το τσάι σε μια παλιά μαξιλαροθήκη και πιέστε την πάνω στον μυ.

8. Φρέσκο έλαιο χρένου ή μουστάρδας. Η θερμότητα αυτών των φυσικών συστατικών κάνει θαύματα για τον πόνο των μυών. Προσοχή όμως, μην τα αφήσετε πολλή ώρα πάνω στο δέρμα, γιατί προκαλούν μούδιασμα ή έγκαυμα.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και ο πόνος στον αυχένα, θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *