Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν φοιτητές και μαθητές μετά την εισβολή στο υπουργείο Παιδείας

Νέο «ραντεβού» για περαιτέρω κινητοποιήσεις έδωσαν μαθητές και φοιτητές που το μεσημέρι της Δευτέρας εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Παιδεία. Όπως αποφάσισαν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και πριν αποχωρήσουν από το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μαθητές και φοιτητές βρέθηκαν έξω από το κτήριο του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για τις επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς και μπήκαν στον προαύλιο χώρο ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να προχωρήσουν και να φτάσουν μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία - Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Μαθητές και φοιτητές αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Μέσα στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου τα πνεύματα οξύνθηκαν, με φοιτητές και μαθητές να ανεβάζουν αρκετές φορές τους τόνους και να φωνάζουν συνθήματα.

«Μας διαλύετε τις ζωές» φώναζε ένας από τους νεαρούς που κατάφεραν να μπουν μέσα στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου, ενώ κάποιος άλλος έλεγε ότι το νομοσχέδιο θα έχει την ίδια τύχη με τα νομοσχέδια των Αρσένη και Γιαννάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *