Απολογείται στον ανακριτή ο Παπαντωνίου

Δύσκολα ξεκινά για τον Γιάννο Παπαντωνίου η εβδομάδα, καθώς θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανακριτές για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

 

Οι… προθεσμίες φαίνεται ότι τελείωσαν για τον άλλοτε «κραταιό» υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚΟι… προθεσμίες φαίνεται ότι τελείωσαν για τον άλλοτε «κραταιό» υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσέρχεται νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για ποσό ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» για να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού από τη γαλλική εταιρεία THALES, αλλά και εκείνη που αφορούσε στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτή.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία Ελπίδα: Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Μαζί του έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αρνείται ότι διέπραξε όσα του αποδίδει το βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο χαρακτηρίζει διάτρητο, θα υποστηρίξει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι η επίμαχη σύμβαση δεν ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα προσπαθήσει, απολογούμενος στους ανακριτές διαφθοράς, να καταδείξει πως δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο πίσω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που εντοπίστηκαν από την εισαγγελική έρευνα, τους οποίους φέρεται να χρησιμοποίησε για να κρύψει το μαύρο χρήμα από την επίμαχη σύμβαση.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να χρησιμοποίησε πλειάδα λογαριασμών και υπο-λογαριασμών, μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη της «μίζας». Ως οχήματα στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος φέρονται να λειτούργησαν εξωχώριες εταιρείες αλλά και λογαριασμοί φιλικού προσώπου του πρώην υπουργού.

Διαβάστε Επίσης  Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο πρώην υπουργός λάμβανε τμηματικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκρύπτεται τόσο η προέλευσή τους όσο και η ταυτότητά του, ως τελικού αποδέκτη και πραγματικού δικαιούχου αυτών. Εξάλλου, ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «πολιτικώς εκτιθέμενο πρόσωπο και θα έπρεπε να δικαιολογήσει τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων του».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *