Το σαλιγκάρι γιατρεύει και ομορφαίνει!

Το σαλιγκάρι γιατρεύει και ομορφαίνει!

Ένα εξαιρετικό φάρμακο και καλλυντικό το οποίο προέρχεται κατευθείαν από τη φύση!

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού είναι ένα είδος βλέννας που έχει εξελιχθεί για να καλύπτει και να προστατεύει τα εξωτερικά μέρη του σώματός του σαλιγκαριού.

Παράγεται από τους αδένες του ποδιού του σαλιγκαριού.

Περιέχει περίπου 91%-98% νερό, ανάλογα με το είδος, σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα γλυκοπρωτεϊνών υψηλού μοριακού βάρους, γλυκόλικό οξύ, αλλαντοΐνη, κολλαγόνο , ελαστίνη, πληθώρα βιταμινών A, C & E και αντιμικροβιακά πεπτίδια.

Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι εκκριτικών αδένων. Τέσσερις από αυτούς τους διαφορετικούς τύπους βλέννας εκκρίνουν πρωτεΐνη, ασβέστιο, χρωστικές ουσίες και λιπίδια.

Το σαλιγκάρι στην υπηρεσία της ομορφιάς

Τα σαλιγκάρια εμφανίστηκαν στη γη χιλιάδες χρόνια πριν. Κατά την διάρκεια της ¨Αρχαίας Ελληνιστικής Περιόδου¨ άνθρωποι όπως ο Ιπποκράτης, ο Ζέζος και μεταξύ άλλων ο Πλίνιος, χρησιμοποιούσαν το σαλιγκάρι για ιατρικούς σκοπούς. Θεράπευαν μεταξύ άλλων, τον κοκίτη, έλκη στομάχου κλπ. Ήταν ακόμη και το σύμβολο στα φαρμακεία τους.

Διαβάστε Επίσης  Ενδυνάμωση των βρόγχων-Έγχυμα με θυμάρι

 

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού χρησιμοποιούνται συχνά στα καλλυντικά και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες. Το σαλιγκάρι παράγει μια έκκριση πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους (γλυκοπρωτεΐνη, οι πρωτεογλυκάνες), αντιμικροβιακά πεπτίδια και μεταλλικά ιόντα, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου καθώς και αντιοξειδωτικά. Συνεπώς, έχει διπλή λειτουργία όταν εφαρμόζεται στο ανθρώπινο δέρμα: αφενός διεγείρει τον σχηματισμό κολλαγόνου, ελαστίνης και δερματικών συστατικών που απαλύνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης και αφετέρου ελαχιστοποιεί τη ζημία η οποία προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Διαβάστε Επίσης  Έγχυμα τσουκνίδας για τη μείωση του ουρικού οξέος

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού είναι αποδεδειγμένα ευεργετικές για το δέρμα, αφού βοηθούν στην προστασία του από βλάβες, λοιμώξεις, από την ξηρότητα και τις ακτίνες UV.

Η βλέννα του σαλιγκαριού είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες: Καταπραΰνει το δέρμα, επισκευάζει τους κατεστραμμένους ιστούς και αποκαθιστά την ενυδάτωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος, των ρυτίδων και των ραγάδων, της ακμής και της ροδόχρου ακμής, των εγκαυμάτων, των ουλών, του κοψίματος από ξυράφι και μερικών κονδυλωμάτων.

Χρησιμοποιείται ευρέως επίσης στην πλαστική χειρουργική για την γρήγορη και όμορφη επούλωση χειρουργικών τομών αλλά και από τα κέντρα εγκαυμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *