Ποιες τροφές να αποφύγω και ποιες να προτιμήσω για καλύτερο σεξ

Το Lifesum, μια δημοφιλής εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας που υπάρχει στη Σουηδία, ανέλυσε τα δεδομένα των χρηστών για να μάθει ποια τρόφιμα ήταν πιο δημοφιλή για κατανάλωση πριν και μετά το σεξ (μέσα σε δύο ώρες ή λιγότερο). Τα δεδομένα προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τις 2.563 τροφές που μελετήθηκαν, η σοκολάτα ήταν η πιο δημοφιλής. Τα δεύτερα πιο κοινά τρόφιμα ήταν, με τη σειρά:

-ντομάτες
-ψωμί
-μήλα
-πατάτες
-καφές
-μπανάνες
-κρασί
-τυρί
-φράουλες

Μετά το σεξ, οι λαοί απολάμβαναν τα ίδια τρόφιμα. Αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το νερό αντικατέστησε το κρασί.

Αποφύγετε τυρί και ψωμί

Το τυρί και το ψωμί δεν απορροφώνται καλά στο σώμα. Είναι υψηλά σε FODMAP (ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα αερίων ή κράμπες.

Αλλά αυτά τα τρόφιμα έχουν αξία;

Η σοκολάτα είναι γεμάτη από αντιανταμίδη και φαινυλαιθυλαμίνη, δύο συστατικά που προκαλούν το σώμα να απελευθερώσει τις ορμόνες της ευτυχίας, που είναι γνωστές ως ενδορφίνες.

Όσο για τις ντομάτες, οι άνθρωποι καταγράφηκαν να τις τρώνε πριν και μετά το σεξ πιθανότατα επειδή είναι τόσο εύκολο να φαγωθούν σε κάθε γεύμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι 4 από τις 10 πιο διαδεδομένες τροφές που καταναλώνονται πριν και μετά το σεξ είναι γνωστές ως αφροδισιακά (σοκολάτα, πατάτες, καφές και μπανάνες). Βεβαίως δεν έχει βρεθεί ακόμη γιατί ακριβώς τα επιλέγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Τι πρέπει λοιπόν να φάμε;

Ο Elaina Lo, ένας εκπαιδευτής σεφ και διατροφικής υγείας στο Your Food as Medicine, λέει ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν πραγματικά τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορούν να το κάνουν διατηρώντας την καρδιά σας υγιή και αντλώντας αίμα στα σωστά σημεία.

Ο Lo συνιστά την ενσωμάτωση αυτών των πέντε τροφίμων στην καθημερινή σας ρουτίνα για να αισθάνεστε καλά και να είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Γάλα ή σπόροι λιναριού

Αυτή η υπερτροφή είναι γνωστή για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για την αύξηση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα. Οι σπόροι λιναριού σας κρατούν ζωντανό, καθώς περιέχουν λιγνάνες. Αυτές είναι χημικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οι σπόροι λιναριού είναι επίσης μια καλή πηγή:

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία, ένα πλεονέκτημα για τη λίμπιντο.

L-αργινίνη. Αυτό το αμινοξύ μπορεί να ενισχύσει τη ροή του αίματος και να διατηρήσει το σπέρμα υγιές.

Στρείδια

Αυτό το θαλασσινό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τη σεξουαλικότητα. Ο ψευδάργυρος βοηθά το σώμα σας να παράγει τεστοστερόνη, μια ορμόνη που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία. Βοηθά επίσης στη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς, που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη ενέργειας.

Φυσικά, δεν μπορείτε να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα μόνο με την κατανάλωση λίγων στρειδιών.

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας, όπως και τα στρείδια, είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο. Είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, αντιϋπερτασικά και καρδιοπροστατευτικά θρεπτικά συστατικά, όλα απαραίτητα για τη βέλτιστη σεξουαλική υγεία.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στους σπόρους κολοκύθας μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των αντρών και των γυναικών. Τα ωμέγα-3 είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε:

σίδηρο, απαραίτητο για να αισθάνεστε ενεργοποιημένος

ψευδάργυρο, που σχετίζεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

μαγνήσιο, απαραίτητο για χαλάρωση

Σπόροι ροδιού

Σπόροι ροδιού περιέχουν πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες είναι ενώσεις που σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Θεωρείται επίσης ότι χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν την παροχή αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Εάν οι πολυφαινόλες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του αίματος σε αυτά τα μέρη, γιατί να μην μπορούν και σε άλλα μέρη; Οι σπόροι του ροδιού είναι υψηλοί σε:

-μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία παρέχουν τις δομικές μονάδες για την παραγωγή ορμονών φύλου

-φλαβόνες, οι οποίες είναι σημαντικές για τη στύση

-βιταμίνη C, η οποία μειώνει την πίεση και σας δίνει αντοχή

Αβοκάντο

Ας ξεκινήσουμε με μία διασκεδαστική πληροφορία: Η λέξη για το “αβοκάντο” προέρχεται από μια λέξη των Αζτέκων που σημαίνει “όρχεις”.

Τα αβοκάντο είναι πραγματικά καλά για τους όρχεις, ή τουλάχιστον ό, τι βγαίνει από αυτά. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό που διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει τη βλάβη του DNA του σπέρματος.

Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε:

-βιταμίνη Β-6, η οποία βοηθά στην ισορροπία του νευρικού σας συστήματος

-κάλιο, το οποίο βελτιώνει τη λίμπιντο και την ενέργεια σας

-Μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ, το οποίο υποστηρίζει την κυκλοφορία και κάνει την καρδιά σας υγιή.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε Επίσης  Εξαφανίστηκε; 3 λάθη που σίγουρα έκανες (και καλό θα ήταν να μην ξανακάνεις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *