PEELING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

 

Υλικά

½ κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
1 με 2 κουταλιές σούπας ρυζάλευρο
2 κουταλιές σούπας νερό ρυζιού
50 γρ. ρύζι
100 ml νερό

Οδηγίες Παρασκευής

Αρχικά δημιουργούμε το νερό ρυζιού προσθέτοντας σε 100 ml νερό, 50gr. ρύζι. Αναδεύουμε με ενα κουτάλι λίγο ζωηρά και στη συνέχεια στραγγίξουμε, διαχωρίζοντας το εμπλουτισμένο νερό απο το ρύζι. Κρατάμε σε ενα ξεχωριστό δοχείο το νερό ρυζιού και παίρνουμε απο αυτό 2 κουταλιές της σούπας, τις οποίες προσθέτουμε σε ½ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουμε το συγκεκριμένο Πίλιγκ ξεκινάμε με την μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και σταδιακά την αυξάνουμε. Στο τελικό μίγμα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο προκειμένου να έχει το πίλιγκ μας και κοκκιώδη υφή.

Διαβάστε Επίσης  DIY απολεπιστικό σώματος με τζίντζερ

 

Εφαρμογή

Σε καθαρό δέρμα εφαρμόζουμε το παρασκεύασμά μας με κινήσεις απαλού μασάζ, 1-2 λεπτά max, οριακά μέχρι να κοκκινήσει ελάχιστα η επιδερμίδα μας. Αφαιρούμε ρίχνοντας αύθονο νερό για αρκετή ώρα, μέχρι να είμαστε απολύτως σίγουροι οτι έχει εκπλυθεί όλη η ποσότητα του πίλιγκ και εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα μετά απο 30 λεπτά.

 

Ιδιαίτερες προφυλάξεις

Αποφεύγουμε την εφαρμογή του πίλιγκ με μαγειρική σόδα αν βρισκόμαστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή αν η επιδερμίδα μας έχει ακμή. Μπορούμε σταδιακά να αυξήσουμε την περιεκτικότητα του πίλιγκ σε μαγειρική σόδα προσέχοντας να μην ξεπεράσει ποτέ το 1\2 κουταλιάς της σούπας. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε Επίσης  Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω το μπότοξ;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *