Στη φυλακή η 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι» – Συγκλονιστικές καταθέσεις για το δράμα της ορφανής Μαρίας

Tο δρόμο για τη φυλακή παίρνει η 82χρονη Όλγα Μαχατίδου, μετά την καταδίκη της από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 10 ετών για την υπόθεση του «σύγχρονου Κωσταλέξι».

Πρόκειται για την ιστορία της Μαρίας Παπαδοπούλου, η οποία βρέθηκε να διαβιώνει το 2014 σε άθλιες συνθήκες στο φωταγωγό του σπιτιού της, με ένα σπασμένο πόδι δεμένο σε ξύλο, καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με μουσαμάδες.

Για την 82χρονη που την «φρόντιζε», το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Ένας ακόμη συγγενής του κοριτσιού καταδικάστηκε σε 5 έτη, ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, που θα την αποπληρώσει σε 36 δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Δεκεμβρίου.

Το δράμα της Μαρίας

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από μία γειτόνισσα που περιέγραψε το δράμα της Μαρίας και πλέον είναι η δικαστική της συμπαραστάτρια. «Στην πολυκατοικία είχε έρθει η Μαρία με τη μαμά και τη γιαγιά της. Όταν πέθανε η γιαγιά της, η Μαρία έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί. Η Μαρία μετά την απόπειρα έμεινε ανάπηρη από την πτώση από το μπαλκόνι. Έτσι η μητέρα της πήρε την κατηγορούμενη να την προσέχει» περιέγραψε η Ιωάννα Πλεύρη.

Μετά το θάνατο της μητέρας της Μαρίας όμως η ζωή του κοριτσιού άλλαξε δραματικά όταν τη φροντίδα της ανέλαβε η 82χρονη σήμερα κατηγορούμενη.

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας από τον δολοφόνο της Καρολάιν

«Το 2014 η μητέρα μου είπε ότι έχουν βγάλει έξω τη Μαρία και ότι ακούει διάφορα. Δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν καλυμμένη με σεντόνια και κουρτίνες μπάνιου. Παρακαλούσε για νερό και φαγητό. Της μιλούσαν άσχημα. Κάποια στιγμή που αντιλήφθηκα ότι έλειπε η κατηγορούμενη, χτύπησα την πόρτα και άνοιξε ο συγγενής της. Βγήκα στο μπαλόνι. Είδα ένα σκελετό. Τα μαλλιά κουρεμένα ασύμμετρα. Γεμάτη πληγές. Σκασμένα χέρια και δόντια σάπια. Έμεινα… Μούδιασα. Μου είπε «δεν είμαι πολύ καλά με χτυπάει η Ολγα. Θέλω να αλλάξω γυναίκα. Να φύγουν αυτοί».

Η μάρτυρας απευθύνθηκε όπως είπε σε εισαγγελέα και στην πρόνοια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά μια ανώνυμη καταγγελία στο Υγειονομικό έδωσε τη λύση. «Φοβήθηκα. Ζητούσε η Μαρία χυμό και της έλεγε η κατηγορούμενη «τώρα θα πάω περιβόλι να μαζέψω πορτοκάλια». Της φώναζα εγώ γιατί δεν της δίνετε χυμό; Μου έλεγε γιατί κατουριέται και θα σαπίσει ο ποπός της. Σε μια εβδομάδα έκανα ότι μπορούσα να την πάρουν από εκεί. Όταν τελικά ήρθε η αστυνομία και τη ρώτησα για το πόδι της, μου είπε ότι το έσπασε μόνη της. Της είχαν βάλει κάτι σχοινιά στον τοίχο για να πιάνεται και να την πλένει η κατηγορούμενη και όπως γύρισε μπλέχτηκε το πόδι της στον τοίχο κι έσπασε».

Διαβάστε Επίσης  Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πόλη

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Μαρία μέχρι την επέμβαση της αστυνομίας περιέγραψε και μια ακόμη γειτόνισσα, η οποία την επισκέπτεται ακόμη και σήμερα. «Μου χτύπησε το κουδούνι η κ. Πλεύρη σε χάλια κατάσταση και μου λέει θέλω να δεις κάτι. Αυτό που είδα με συγκλόνισε ως άνθρωπο. Αποστεωμένος άνθρωπος, σαν παιδί στην Αφρική. Υπήρχε και οσμή σηψαιμία. Τότε κινητοποιηθήκαμε πόρτα πόρτα. Μετρούσαν τα λεπτά για να σωθεί το κορίτσι», ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας στην συνέχεια τη σημερινή κατάσταση της Μαρίας: «Πρέπει να την δείτε σήμερα! Άλλος άνθρωπος! Έχει πάρει βάρος, είναι χαρούμενη και γελάει».

Κατηγορούμενη: Όλα ψέματα

Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη κλαίγοντας υποστήριξε πως: «Όλα είναι ψέματα. Για το φωταγωγό όλα τα μπαλκόνια εκεί είναι! Σε ποιο χάλι ήταν; Φώναξα τόσες φορές ασθενοφόρο. Εγώ προσπάθησα σε όλα τα νοσοκομεία. Πήγα να καθαρίσουμε τις πληγές και μας την έδιναν πίσω. Σε τι κακή κατάσταση βρέθηκε; Είχα τον καρκίνο και δυο εβδομάδες την άφησα. Πλήρωσα το κρεβάτι καινούργιο, δυο τέντες, την πρόσεχα. Έπαιρνα σεντόνια και φάρμακα. Ότι ήθελε από φαγητό έπαιρνα» υποστήριξε, χωρίς να πείσει όμως το δικαστήριο.

Πηγή: enikos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *