Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε ο αγωνιστής της Δημοκρατίας, Μανώλης Γλέζος, χθες το βράδυ, στον Βόλο.

Ο ίδιος, βαθύτατα συγκινημένος από την τιμή που του έγινε, δέχτηκε με συγκίνηση το χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο “Κορδάτος”.

«Αποδέχομαι την τιμή για τρεις λόγους. Διότι δεν την επιζήτησα, δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, δεν υπάρχει δόλος, δεν κατέχω κανένα κυβερνητικό αξίωμα και γιατί η απόφαση είναι ομόφωνη. Ανεξαρτήτως όλων, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την παιδαγωγική» ανέφερε στην ομιλία του.

Διαβάστε Επίσης  Αθήνα: 13 συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης - Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον κόσμο από καρδιάς, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μεταβιβάζουμε στους νεότερους τη μάθηση και τη γνώση του δικαίου, των εννοιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και αναρωτήθηκε: «για ποιον λόγο τα παιδιά δίνουν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο; Αφού πρέπει να κάνουν πράξη τα όνειρά τους κι ό,τι σκέπτονται».

Η αναγόρευση ξεκίνησε με προσφώνηση του Μανώλη Γλέζου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, και η απόδοση της τιμής ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου έγινε από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Πολίτη, ο οποίος του επέδωσε τους τίτλους και το διάσημο του τμήματος.

Διαβάστε Επίσης  Πυρκαγιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστες έσωσαν σπίτι από τη φωτιά- Το σημείωμα και η «συγγνώμη» που ζήτησαν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *