“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό!

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό!

Σε πλήρη διάσταση με την κυβερνητική θέση, οι προτάσεις Καμμένου στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και τις αμερικάνικες βάσεις. Η απάντηση του Μαξίμου, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο Πάνος Καμμένος με τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι κατέθεσε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν εγκριθεί από τα Σκόπια η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πρότεινε να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, πέραν εκείνης στη Σούδα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές διεμήνυσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του Ζόραν Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις και να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

Διαβάστε Επίσης  «Μην τολμήσουν να πάνε στην Βουλή δίχως δημοψήφισμα σύνθετη ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία»

Πιο αιχμηρά ήταν τα σχόλια του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Μιλώντας στο kontra, δήλωσε έκπληξη και απορία για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς πρότεινε ο κ. Καμμένος τόσο για το plan B στο σκοπιανό όσο και για το ζήτημα των βάσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι δεν έχουν συζητηθεί οι προτάσεις Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο και πως σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«H δεδηλωμένη χάθηκε στην Ουάσιγκτον» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια.

Διαβάστε Επίσης  Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Ποιοι δεν είπαν όσα γνωρίζουν;

Ο υπεύθυνος Εξωτερικών και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Καμμένο να διαπραγματεύεται τέτοια θέματα και πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, δια στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, τονίζει το ΚΚΕ και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Για αλλοπρόσαλλη εικόνα και κυβερνητικό αλαλούμ, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ η Ένωση Κεντρώων σχολίασε ότι η χώρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα όταν γίνονται αυθαίρετες δηλώσεις υπουργών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *