5 τροφές που είναι καλύτερες από ένα ρόφημα πρωτεΐνης!

5 τροφές που είναι καλύτερες από ένα ρόφημα πρωτεΐνης!

Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφορτίσεις τους μυς σου με πλούσια θρέψη μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση είναι τα ροφήματα πρωτεΐνης. Χρειάζεσαι μια κουταλιά σκόνης, νερό, καλό κούνημα του σέικερ κι έγινε. Είναι όμως και η καλύτερη λύση για το σώμα σου;

Μάθε ποιες είναι οι 5 τροφές είναι καλύτερες από ένα ρόφημα πρωτεΐνης και κατανάλωσέ τις αμέσως μόλις φτάσεις σπίτι μετά την προπόνηση:

Πατάτες φούρνου με τυρί cottage

Μόλις μία ψητή πατάτα περιέχει μια ικανοποιητική αναλογία πρωτεϊνών (10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης). Τα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης που περιέχει μια μεγάλη ψητή πατάτα μπορεί να τριπλασιαστούν συνοδεύοντας την με τυρί cottage.

Διαβάστε Επίσης  Ποιος ο λόγος που «τσιμπολογάμε» και πώς μπορούμε να κόψουμε αυτή τη συνήθεια

Τόνος με αυγό

Μια τυπική κονσέρβα τόνου περιέχει περίπου 25g πρωτεΐνης (όσα ένα scoop σκόνης πρωτεΐνης), ενώ μαζί με ένα βραστό αυγό φτάνει στα 30 γραμμάρια. Επιπλέον, ο τόνος βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διασφαλίζει την σταθερότητα της ενέργειάς σου όλη μέρα.

Βρώμη με ξηρούς καρπούς

100 γραμμάρια βρώμης περιέχουν 17 γραμμάρια μαζί με 50 γραμμάρια υδατάνθρακες -το τέλειο καύσιμο πριν από μια δυνατή πρωινή προπόνηση. Μόλις τελειώσεις το πρόγραμμά σου και επιστρέψεις σπίτι, φάε μια κουταλιά φιστικοβούτυρο και μάσα μια χούφτα φιστίκια για πλήρη αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

Διαβάστε Επίσης  Η πράσινη παράνοια: Τώρα τα τρόφιμα θα παράγονται από το εργαστήριο

Γιαούρτι με βατόμουρα

200 γραμμάρια άπαχου γιαουρτιού (ένα κεσεδάκι) μπορεί να περιέχει μέχρι και 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Πρόσθεσε λίγα βατόμουρα (για καλύτερη γεύση και πλήθος αντικαρκινικών ιδιοτήτων) και μια κουταλιά φιστικοβούτυρο για ακόμη περισσότερα μυϊκά καύσιμα.

Κινόα με τσίλι

Το σκέτο ρύζι όπως και τα σκέτα μακαρόνια είναι βαρετά. Η κινόα είναι ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο φέρνει μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στον ουρανίσκο -με λίγο τσίλι απογειώνεται και ο μεταβολισμός σου- αλλά προσφέρει και πολύ περισσότερη πρωτεΐνη: μια μερίδα 100 γραμμαρίων κινόα φτάνει τα 18 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *