Νέα τροπή στην οικογενειακή τραγωδία στο Αργος – «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα» ο δράστης

Νέα τροπή στην οικογενειακή τραγωδία στο Άργος, που σόκαρε το πανελλήνιο, δίνει ο θείος του αδελφοκτόνου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, η τοπική κοινωνία «πάγωσε», όταν ο 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του, μέσα στο σπίτι τους, και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Real News”, ο θείος του δράστη τόνισε ότι ο ανιψιός του “είχε τεθεί στο περιθώριο της οικογένειας” από τη μητριά και τον πατέρα του.

“Πριν από οκτώ μήνες, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να τον βάλει σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία και η φυσική του μητέρα είχε έντονα διαμαρτυρηθεί, φωνάζοντας ότι το παιδί είναι καλά”, εξηγεί. Και συμπληρώνει: “Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Το ξέρω γιατί μεγάλωσε κοντά μου και με τα παιδιά μου έκανε διακοπές κάθε χρόνο. Άλλωστε, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στην αδερφή μου, όταν τη χώρισε. Ήθελε να τη βάλει σε ψυχιατρική κλινική”.

Ο κ. Δημήτρης Αλεξανδράκης υποστηρίζει ότι ο ανιψιός του “δεν ήταν άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο”. Και δηλώνει αποφασισμένος: “Δεν θα το αφήσω έτσι το θέμα. Θα βρω την άκρη. Θα τα μάθουμε όλα”.

«Το μάτι του γυάλιζε»

Όπως περιγράφουν αυτήκοοι μάρτυρες, εκείνη τη στιγμή και πριν περιλούσει με οινόπνευμα τα έπιπλα, για να βάλει φωτιά, ο 29χρονος φώναξε: “Τον πατέρα μου, ρε; Τον πατέρα μου;”.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

«Ο γκρι σάκος»

Ο πατέρας του 29χρονου, μικροβιολόγος, βρισκόταν στο Άστρος, την ημέρα της δολοφονίας. Φέρεται να έχει καταθέσει ότι επισκέφθηκε τον γιο του στην Αθήνα και του ζήτησε να ταξιδέψει μαζί του στο Άργος για μία υποχρέωση που είχε. Την προσοχή του πατέρα φαίνεται ότι τράβηξε μια “περίεργη” συμπεριφορά και ένας μεγάλος γκρι σάκος.

Επεσήμανε στους αστυνομικούς ότι ο γιος του καθόταν αμίλητος μέσα στο αυτοκίνητο του, περίμενε στην πιλοτή της πολυκατοικίας και μετά από λίγα λεπτά ανέβηκε στο δωμάτιο του με τον “μεγάλο γκρι σάκο”, χωρίς να πει κουβέντα.

Άργος: Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν στις 14.40 το μεσημέρι της Κυριακής (30-09-2018) όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς και φωτιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στο Άργος. Ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για ένα άνδρα που είχε κλειστεί σε διαμέρισμα και απειλούσε με όπλο, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για διαμάχη δύο παιδιών που έκλεισε με το μεγαλύτερο να σκοτώνει το μικρότερο και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο παιδί, 29 ετών, από τον πρώτο γάμο της μητέρας του, πυροβόλησε εξ επαφής την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του. Αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν η μητέρα τους που καλούσε απελπισμένα σε βοήθεια. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, είδαν το κοριτσάκι αναίσθητο στην είσοδο, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Διαβάστε Επίσης  Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Στο σπίτι είχε εκδηλωθεί και πυρκαγιά, καθώς ο 29χρονος πριν το εγκαταλείψει είχε βάλει φωτιά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην οδό Ομήρου 3 κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας.

 

Η μητέρα της 11χρονης φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία ότι το προηγούμενο βράδυ η συμπεριφορά του δράστη ήταν περίεργη, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- “το μάτι του γυάλιζε”. Η 53χρονη αναισθησιολόγος είπε στην κατάθεσή της ότι το προηγούμενο βράδυ πήρε την κόρη της στο κρεβάτι της για να κοιμηθούν μαζί, επειδή κάτι στην συμπεριφορά του 29χρονου τη φόβισε.

“Άρχισα να μαγειρεύω. Καθόταν στον πάγκο της κουζίνας και με κοιτούσε επίμονα χωρίς να μιλάει. Μόνο με κοίταζε και έτρωγε ηλιόσπορους. Πήγα στην τουαλέτα και άκουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως μετά, το κορίτσι μου φώναξε βοήθεια και μετά ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Άνοιξα την πόρτα του μπάνιου και εκείνος έβαλε την κάννη της καραμπίνας από τη μισάνοιχτη πόρτα. Πυροβόλησε δύο φορές και φώναξε “απόψε θα σκοτωθούμε και θα καούμε όλοι”.

Ο 29χρονος δράστης αφού σκότωσε την αδερφή του, έβαλε τέλος στην ζωή του. Αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα στο άψυχο σώμα του ένα όπλο, με το οποίο αυτοκτόνησε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *