Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

 

Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόποΑν και αυτές οι φυσικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι άλλες, χημικές μέθοδοι, γνωρίζουμε ότι δεν βλάπτουν το δέρμα μας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς ν’ αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικές σπιτικές μεθόδους. Αν και ποια δεν θα ήθελε μια σέξι ελιά όπως εκείνη κοντά στα χείλη της Cindy Crawford; Δυστυχώς, συνήθως δεν έχουμε αυτή την τύχη και μερικές κρεατοελιές ή φακίδες γίνονται εφιάλτης.

Ακόμα και η Cindy Crawford αφαίρεσε τη δική της λίγους μήνες πριν!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρεατοελιές

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κρεατοελιές ή οι φακίδες είναι άκακες (αν αλλάζουν μέγεθος, χρώμα ή σχήμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο).

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές ή προβληματικές από αισθητική άποψη. Δεν θεωρούν όλοι ότι μια κρεατοελιά στο πρόσωπο, όπως της Madonna, της Marilyn Monroe ή της Scarlett Johansson, είναι σέξι, έτσι θέλουν να την αφαιρέσουν.

Η ιατρική ονομασία των κρεατοελιών είναι μελανοκυτταρικός σπίλος. Οι κρεατοελιές είναι καφέ ή μαύρες κηλίδες στο δέρμα που σχηματίζονται από τη συγκέντρωση μελανοκυττάρων (κυττάρων που παράγουν χρωστική ή μελανίνη).

Διαβάστε Επίσης  Ο χυμός αγγουριού βελτιώνει την υγεία των ούλων

Αν και μερικές κρεατοελιές είναι παρούσες στη γέννηση και πιθανώς κληροδοτούνται από τους γονείς, οι περισσότερες εμφανίζονται σε ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών και μπορεί να είναι ανάγλυφες ή επίπεδες, με τρίχες ή χωρίς και απαλές ή τραχιές.

Μερικές εξαφανίζονται από μόνες τους καθώς μεγαλώνουμε. Μεταξύ των παραγόντων που προάγουν την εμφάνιση κρεατοελιών είναι οι εξής:

Ορμονικές διακυμάνσεις.
Έκθεση στον ήλιο.
Γονίδια.

Οι καλύτερες σπιτικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Αν προσέξετε ότι η κρεατοελιά σας δεν έχει αλλάξει εμφάνιση για πολύ καιρό ή αν έχετε πάει στο δερματολόγο για να αποκλείσετε ότι μπορεί να αποτελεί σημάδι για κάτι κακό, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τις παρακάτω φυσικές μεθόδους για να την αφαιρέσετε:

Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται περισσότερο για κρεατοελιές στο χρώμα του δέρματος ή για εξογκώματα στο δέρμα.

Το λαχανικό αυτό περιέχει ορισμένα ένζυμα τα οποία διασπούν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε το σκούρο χρώμα μιας κρεατοελιάς.

Τι χρειάζεστε

Μια σκελίδα σκόρδο
Γάζα
Κολλητική ταινία
Τι πρέπει να κάνετε

Πριν ξεκινήσετε, απολυμάνετε με οινόπνευμα την περιοχή όπου βρίσκεται η κρεατοελιά και απλώστε στο δέρμα λίγο αμυγδαλέλαιο ή βαζελίνη για να το προστατέψετε.
Στη συνέχεια λιώστε μια σκελίδα σκόρδο και τοποθετήστε τη πάνω στην κρεατοελιά (με το εσωτερικό μέρος να ακουμπάει στο δέρμα) στερεώνοντάς τη με τη γάζα και την κολλητική ταινία.
Αφήστε το σκόρδο να δράσει όλη τη νύχτα και επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα για μία εβδομάδα. Αφού ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, η κρεατοελιά θα φύγει από μόνη της.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικές θεραπείες με φύλλα δυόσμου

Χυμός κρεμμυδιού

Ίσως μπορέσετε να βρείτε έτοιμο χυμό κρεμμυδιού στα καταστήματα. Αν όχι, τότε μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, αν προτιμάτε. Πώς; Είναι πολύ εύκολο.

Τι χρειάζεστε

1 κρεμμύδι
Τι πρέπει να κάνετε

Τεμαχίστε απλώς το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες και βάλτε τες στο μπλέντερ.
Θα προκύψει ένα είδος πολτού τον οποίο πρέπει να τοποθετήσετε πάνω στην κρεατοελιά και να τον αφήσετε να δράσει για μερικές ώρες.
Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να βελτιωθεί η εμφάνιση της κρεατοελιάς.
Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη σπιτική θεραπεία στα βλέφαρά σας ή κοντά στα μάτια σας, επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό!

Μηλόξυδο

περισσότερα

 

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu