FAZ: Δύο συναντήσεις της Σπυράκη με Ζάεφ – Τι απαντά η ίδια

FAZ: Δύο συναντήσεις της Σπυράκη με Ζάεφ - Τι απαντά η ίδια

 

Δύο συναντήσεις της ευρωβουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Franfurter Allgemeine Zeitung.

Μετά άλλων, ο Ζάεφ ενημερώνει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο».

Όπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζάεφ, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη χώρα του.

Συγκεκριμένα ο Ζάεφ εμφανίζεται να αναφέρει ότι είχε ακόμη μία συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κυρία Σπυράκη, έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- χαιρετίσματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της.

Διαβάστε Επίσης  Δημοτικές Εκλογές: «Πονοκέφαλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγάλοι Δήμοι

Η απάντηση της Σπυράκη: Μία ήταν η συνάντηση και αυτή τυχαία στο καφενείο

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κ. Σπυράκη εξήγησε: «Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη», ξεκαθαρίζει και προσθέτει: «Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές».

«Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση», ισχυρίστηκε η κα Σπυράκη.

Διαβάστε Επίσης  «Άνω τους 1 δισ. το κοινωνικό κόστος των θαλασσοδανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» (βίντεο)

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες».

«Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς», υπογράμμισε.

Ν. Κακλαμάνης: Θα είχα δημοσιοποιήσει τη συνάντηση με τον Ζάεφ στη θέση της κ. Σπυράκη

“Το ότι συναντήθηκε η κα Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ δεν είναι κακό. Οταν μιλάμε για αντιπολίτευση δεν υπάρχει θέμα μυστικής διπλωματίας. Εγώ θα το είχα δημοσιοποιήσει. Από άποψη τακτικής θα ήταν προτιμότερο”. Την παρατήρηση αυτή έκανε ο βουλευτής Ά Αθήνας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *