Σκάνδαλο στο ΤΕΙ Σερρών

Σκάνδαλο στο ΤΕΙ Σερρών

 

Μια περίεργη υπόθεση που φέρεται να εκτυλίχθηκε στις ακαδημαϊκές αίθουσες έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών στις Σέρρες

Καθηγητής του ΤΕΙ της πόλης συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία. Ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να έταζε σε σπουδαστές του ΤΕΙ καλούς βαθμούς προκειμένου να περνούν τα μαθήματά τους, ζητώντας χρήματα.

Εκτός από το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθησαν επίσης ως άμεσοι συνεργοί του δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης. Ο καθηγητής παρέπεμπε τους φοιτητές του που είχαν «κοπεί» στα μαθήματά του στους εν λόγω φροντιστές για να προετοιμαστούν και να τα περάσουν.

Στη συνέχεια έπαιρνε, σύμφωνα με καταγγελίες, το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων.

Διαβάστε Επίσης  Έγκλημα στα Τρίκαλα: «Την έκρυβα στην μπανιέρα για να γλιτώσει από τη μανία του»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Ρεπορτάζ του seleo.gr αναφέρει ότι δεν λείπουν οι καταγγελίες φοιτητριών σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό, από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές εξωθούνταν σε πρακτική εργασία επαγγελματικού γραφείου αλλά και στην καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο φροντιστών.

Διαβάστε Επίσης  Ταυτότητες: Συλλαλητήρια, θεωρίες συνομωσίας και οι «αρνητές» – «Ο πρόδρομος του αντίχριστου»

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση και αρχικά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο ένας φροντιστής έχοντας παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας. Εν συνεχεία συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού

-15 κινητά τηλέφωνα

-ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια εισαγγελία.

 

φοιτητές .ΤΕΙ, καθηγητής,Σέρρες,δωροληψία,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *