Γιατί οι 25αρηδες προτιμούν τις 40άρες….

Γιατί οι 25αρηδες προτιμούν τις 40άρες….

Αυτό το άρθρο μπορεί να ξενίσει μερικούς και μερικές, αλλά είναι για να δώσει ελπίδα σε όλους… Πρώτον γιατί αν είστε κοντά στα 40, θα συνειδητοποιήσετε ότι η «μπογιά» σας περνάει ακόμα και μάλιστα, είστε στα καλύτερά σας! Αν είστε 25χρονη, επίσης είναι ενθαρρυντικό, γιατί θα δείτε ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τα 35 που -βάσει των δεδομένων της ελληνικής κοινωνίας- θα μπορούσατε να θεωρηθείτε γεροντοκόρη. όμως ο έρωτας δεν κοιτάει ηλικία!

Τώρα αν είστε άνδρας κοντά στα 25-30, είναι ό,τι καλύτερο γιατί μπορείτε να «παίξετε» σε πολύ διευρυμένο target group! Είμαι μια σύγχρονη γυναίκα, μαμά από τα 34 μου και παντρεμένη με άνδρα 4 χρόνια μικρότερό μου… Παλαιότερα με κορόιδευαν, τώρα όμως πολλές φίλες μου καταλαβαίνουν πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή με έστω ελάχιστα νεότερο άνδρα!

Η Έρευνα….

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία εντονότερη τάση των ανδρών να στρέφονται σε μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες, με τη διαφορά μάλιστα να μην περιορίζεται στα λίγα έτη, αλλά να εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας και βάλε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μεγάλη Βρετανία, σε δείγμα 1500 ζευγαριών, όπου το ένα μέλος ήταν μεταξύ 22 και 27 ετών, το ποσοστό των αγοριών που ήταν σε σχέση με μεγαλύτερες τους από δεκαετία και πάνω κυρίες έφτανε το 22%, ενώ αντίστροφα, μόλις το 4% των κοριτσιών είχαν σχέση με 40ρηδες.

Πού οφείλεται ωστόσο η σχετική στροφή προς τις πιο ώριμες γυναίκες;

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από απαξιωτικές εξηγήσεις τύπου «εμ βέβαια, σιγά μην σου κάτσει κάποια της ηλικίας σου» και «για να της τα τρώνε και να κάθονται γίνονται όλα αυτά» ….Καθώς τέτοιου είδους φράσεις, υποτιμούν αυτόν που τις λέει.. Μάλιστα προσδίδουν έλλειψη αντικειμενικότητας και αποδεικνύουν πόσο είναι «εμποτισμένοι» από την προκατάληψη και-γιατί όχι τη ζήλια;- κριτήρια.

Διαβάστε Επίσης  Να σε ηρεμεί ο άνθρωπός σου

Οι λόγοι….

Οι 40ρες είναι πιο έμπειρες. Και εννοώ σε όλους του τομείς. Τόσο στο κρεβάτι, όπου μπορούν να σε διδάξουν πράγματα, και σίγουρα δεν θα κάθονται σαν την Παγωμένη Νεράιδα να περιμένουν τη νεκρανάσταση, αλλά αντιθέτως θα σε κάνουν αν το ευχαριστηθείς και εσύ, όσο και γενικά στη ζωή τους, γεγονός που τις κάνει πιο γεμάτες, με λιγότερες παράλογες απαιτήσεις, και επιπλέον λιγότερη γκρίνια, καβγάδες για ασήμαντους λόγους.Το πιο βασικό σε αυτό το σημείο είναι ότι ο καθένας ξέρει τι θέλει στη σχέση και δεν πικραίνεται από χαζο-καβγάδες!

Με την εμπειρία έρχεται και η ωριμότητα. Η οποία αυτόματα σημαίνει μικρότερη ανασφάλεια, λιγότερος έλεγχος και υστερικά τηλεφωνήματα και sms για ραπόρτο κάθε κίνησης μας ανά μισάωρο. Γνωρίζουν πότε πρέπει να κάνουν πίσω και πότε να μην μιλήσουν, και αντιστρόφως, όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, γνωρίζουν πώς να διεκδικήσουν με και τελικά να το κερδίσουν. Δεν πρόκειται να κάνουν σαν υστερικά κοριτσάκια, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιες παιδιάστικες συμπεριφορές, με μαθηματική ακρίβεια καταστρέφουν και δεν φτιάχνουν μία σχέση…

Μία μεγαλύτερη γυναίκα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγήσει και να συμβουλέψει ένα νεότερο και σε σοβαρά θέματα, εκτός σχέσης. Γιατί είναι απαλλαγμένη από τα κόμπλεξ και τις μικρότητες, που πολύ συχνά οδηγούν σε συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με το τι βολεύει την ίδια και όχι το αγόρι της, σε αντίθεση από ένα 25χρονο κορίτσι. Επιπλέον, έχουν περισσότερο τη διάθεση και την ψυχική δύναμη να σταθούν και να στηρίξουν έναν άνδρα σε μία δύσκολη στιγμή έμπρακτα, όχι με λόγια και τίποτα άλλο.

Διαβάστε Επίσης  Σχέσεις: Το κόλπο των αντρών για έναν ευτυχισμένο γάμο – Δεν το φαντάζεστε

Δεν πρήζουν για γάμους και τα συναφή. Ευρισκόμενες σε μία κρίσιμη ηλικία, συνήθως είναι συνειδητοποιημένες και πάντως εν γνώσει του ότι, εφόσον επέλεξαν έναν άντρα περίπου 15 χρόνια νεώτερο τους, δεν πρόκειται να τον στριμώξουν σε μία γωνία για επισημοποίηση της σχέσης τους. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν εκ των προτέρων αυτή την απαίτηση. Όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδί και να κάνουν οικογένεια, στρέφονται ασφαλώς προς ωριμότερους άνδρες αυτής της ηλικίας, που έχουν συναφείς επιθυμίες και επιδιώξεις, και τα καταφέρνουν μία χαρά. Σαφέστατα και υπάρχει η δέσμευση ανάμεσα στους δύο ανθρώπους, αλλά σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο και με εκ των προτέρων διαμορφωμένα «όρια». Τα οποία κανένα μέρος, και πρωτίστως αυτές, δεν είναι πρόθυμες να ξεπεράσουν.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά έλκονται από τα επιχειρήματα και τα «θέλω» των μεγαλύτερων γυναικών , τότε μάλλον κάτι καλύτερο ξέρουν, από τις κατά πολύ νεώτερες τους γυναίκες. Ή έστω, κάνουν κάτι καλύτερα…Κάτι ήξερε ο Ashton Kutcher που πέρασε τόσα χρόνια με τη Demi Moore! (Άσχετο αν χώρισαν, έζησαν για κάποιο διάστημα ευτυχισμένοι!)

Πηγή:k-mag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *