Κυκλώνας «Ζορμπάς»: Εικόνες ΣΟΚ στο Άργος – Χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα και απειλούν σπίτια

 

Κυκλώνας «Ζορμπάς»: Εικόνες ΣΟΚ στο Άργος

Μεσογειακός κυκλώνας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Αργολίδα από την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα – Σοκάρουν οι εικόνες Αποκάλυψης στο Άργος – Εκκενώνεται περιοχή στη Νέα Κίο.

Η υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, την ίδια ώρα που η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Αναστάσιος Χεβειδόπουλος, πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώνονται μέσα στην πόλη.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία στα Σφακιά: Δύο αδέλφια και ένας ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης τα θύματα της πρόσκρουσης σκάφους στα βράχια

 

 

Οι εικόνες με τους ορμητικούς χειμάρρους να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους κόβουν την ανάσα, κάνοντας τα αυτοκίνητα να μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.

Τα νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Εκκένωση σπιτιών στη Νέα Κίο

Την ίδια ώρα, η Πάνιτσα πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια Νέα Κίο, με αποτέλεσμα αστυνομική δύναμη από Άργος και Ναύπλιο να εκκενώνει σπίτια.

Διαβάστε Επίσης  Στον εισαγγελέα ο δράστης της ομηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται πάντως επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών, αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική ωστόσο να δίνει αυτήν τη στιγμή μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές.

Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί μια οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *