Μήπως είναι καλύτερα να μην είστε πάντα τόσο έξυπνη;

Μήπως είναι καλύτερα να μην είστε πάντα τόσο έξυπνη;

Είναι κάποιες γυναίκες που δεν τις πιάνει το μάτι σου. Φαίνονται μικροσκοπικές κι αθόρυβες. Χωρίς πάθη κι εντάσεις. Είναι από αυτές που κερδίζουν το σεβασμό σου χωρίς ποτέ να το επιδιώξουν.

Δίχως φωνές και τυμπανοκρουσίες. Χάνονται μες στο πλήθος του κόσμου γιατί σε τίποτα δε διαφέρουν από αυτό. Σου αφήνουν την αίσθηση πως είναι άχρωμες κι άοσμες.

Βαρετές τις λες. Κάπου μέσα σου τις σνομπάρεις. Εσύ θες από εκείνον το δυναμισμό που φωνάζει. Παρασύρεσαι από τους ρυθμούς και τις ταχύτητες γύρω σου και βιάζεσαι. Βιάζεσαι να δειχτείς, να φανείς, να αποδείξεις. Βιάζεσαι να καταλάβουν τη δύναμή σου, την ανωτερότητά σου, την ευφυΐα σου.

Άδικα παιδεύεσαι. Όσο παλεύεις να εντυπωσιάσεις, μόνο το αντίθετο καταφέρνεις. Τρομάζεις. Τρομάζεις τους γύρω σου που ευνουχίζονται από την επίδειξη της ευστροφίας σου. Τρομάζεις κι εσύ που αντιλαμβάνεσαι τους άλλους ως ανεπαρκείς για να σταθούν στο πλευρό σου. Κι ύστερα, ζηλεύεις. Τα ζηλεύεις αυτά τα θηλυκά που ενώ φαίνονται να μη σου γεμίζουν το μάτι, στο τέλος, δείχνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα από σένα.

Διαβάστε Επίσης  Όταν ρωταει για τη ζωή σου... ενδιαφέρεται

Υπάρχουν κι αυτές οι γυναίκες, οι φαινομενικά χαζές που αφού πείσουν τους γύρω τους για την αφέλειά τους, πετυχαίνουν τους σκοπούς τους αγόγγυστα. Αντί να τις υποτιμάς, μάθε να διαβάζεις πίσω από τις συμπεριφορές τους. Μέσα από την ηρεμία τους γίνονται υπολογίσιμες κι απαραίτητες σε όποιον βρεθεί στο δρόμο τους.

Δεν βροντοφωνάζουν το iq τους. Δεν προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους απέναντι στους πάντες. Ούτε πάνε κόντρα στο συνομιλητή τους με μοναδικό στόχο να κόψουν πρώτες το νήμα της αναμέτρησης.

Αυτές οι γυναίκες είναι οι πραγματικά έξυπνες. Κρατούν την εξυπνάδα τους για τον εαυτό τους. Δεν έχουν κόμπλεξ. Τους αρκεί να γνωρίζουν οι ίδιες πως είναι εύστροφες. Δε χρειάζεται να το ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν αγωνιούν για να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής συνεχώς. Δεν καπελώνουν το σύντροφό τους με τη πρώτη ευκαιρία. Ούτε του υποδεικνύουν τα λάθη του κουνώντας του το δάχτυλο. Ξέρουν πως στον άντρα αρέσει να κάνει κουμάντο αυτός. Εκείνες ανοίγουν το δρόμο κι εκείνος οδηγάει.

Δε βιάζονται να ορθώσουν το λαιμό τους για να ξεχωρίσουν απ’ το κοπάδι. Κάποιες φορές είναι πιο εύκολο να πετύχεις τους στόχους σου αν δουλέψεις διακριτικά και χωρίς περίεργα βλέμματα πάνω σου.

Διαβάστε Επίσης  Διαταραχές που σχετίζονται με τραύμα και στρες

Η πραγματικά έξυπνη γυναίκα είναι αυτή που ξέρει να παριστάνει τη χαζή με επιτυχία. Εκείνη που θα φιλτράρει σωστά ανθρώπους και καταστάσεις και δε θα φοβηθεί να κάνει ένα βήμα πίσω μήπως και θιχτεί ο εγωισμός της.

Η εξυπνάδα φαίνεται στις σιωπές. Φαίνεται στις φορές που το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι και καταφέρνεις να μοιάζεις με Βούδα σε νιρβάνα. Φαίνεται στις κουβέντες που αφήνεις να πέσουν κάτω και στις φωτιές που σβήνεις για να μη γίνουν όλα παρανάλωμα. Φαίνεται στο τρόπο που περνάει το δικό σου χωρίς κανείς να αντιληφθεί πως του επιβλήθηκες.

Η πραγματικά έξυπνη γυναίκα έχει έναν τσαμπουκά μουγγό από επιλογή που φωνάζει τη δύναμη που κρύβει το μυαλό της.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ανοίξεις το στόμα σου, μέτρα από μέσα σου ως το δέκα και φόρεσε ένα όμορφο χαμόγελο. Αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς.

Πηγή:pillowfights.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *