Ζακ Κωστόπουλος: Νέα δεδομένα στην υπόθεση -Τι αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των μαρτύρων (video)

Ζακ Κωστόπουλος: Νέα δεδομένα στην υπόθεση -Τι αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των μαρτύρων (video)

Στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων κατά την ανακριτική διαδικασία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έρχονται να ρίξουν φως στην υπόθεση αλλά και να «ταρακουνήσουν» το αφήγημα του 73χρονου κοσμηματοπώλη και του συνεργού του.

Η κατάθεση υπαλλήλου γειτονικής στο σημείο του περιστατικού επιχείρησης, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος», περιγράφει τον Ζακ Κωστόπουλο ήδη ταραγμένο, από συμβάν που έχει προηγηθεί, ενώ τρεις άλλοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο:

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει […] Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου».

Ο δεύτερος άνθρωπος του οποίου η μαρτυρία έγινε γνωστή σήμερα, είχε δει κάποιους να σπάνε το κοσμηματοπωλείο λίγα δευτερόλεπτα πριν την αρχή του γνωστού βίντεο, ενώ ο Ζακ ήταν ήδη μέσα.

Έχει ήδη καταθέσει στις αρχές όσα είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ σε συνέντευξή του στο newpost περιγράφει:
« […] είδα βαβούρα και πήγα. Εγώ πήγα γελώντας εκεί πέρα, γιατί βλέπω δύο τρεις και σπάγανε το μαγαζί. Και κοιτάω και κόσμο μαζεμένο και εγώ νόμιζα ότι έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί.

Αυτή ήταν η εικόνα που είχα πηγαίνοντας, μετά αντιμετώπισα ό,τι είδα εκεί πέρα μπροστά. Ο ένας απ’ αυτούς που σπάγανε το μαγαζί, ήταν ο μαγαζάτορας, που νόμιζα ότι ήταν περαστικός.

Βλέπω ένα παιδί μέσα… φου να του έκανες θα έπεφτε κάτω, δεν ξέρω τώρα αν είχε πάρει ντραγκς, αν είχε πάρει ψυχοφάρμακα, αλλά ο άνθρωπος παραπατούσε.

Μ’ έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, αλλά δεν είχε τον πυροσβεστήρα με τσαγανό, πέρα δώθε τον πήγαινε, δεν μπορούσε να τον σηκώσει. Δεν είχε δύναμη, με τα πόδια λυγισμένα και μέσα κλεισμένος […]».

Διαβάστε Επίσης  Στη φυλακή η 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι» - Συγκλονιστικές καταθέσεις για το δράμα της ορφανής Μαρίας

«Τα χτυπήματα ήτανε δολοφονικά»
Ο συνεντευξιαζόμενος είναι ο ίδιος άνθρωπος που μπήκε ανάμεσα στον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο και σε εκείνους που τον ξυλοκοπούσαν.

Σε άλλο σημείο της αφήγησης του λέει:
«Η φάση που είναι το παλικάρι πεσμένο κάτω και τρώει τα σουτ, τα σουτ ήτανε απίστευτα. Δηλαδή οι κλωτσιές που έτρωγε στο κεφάλι, δεν ξέρω, και να μην πέθανε από αυτό, να πέθανε από κάτι άλλο, τα χτυπήματα ήτανε δολοφονικά ρε παιδί μου. Κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από μια κλωτσιά και μόνο.

Το κεφάλι του έφευγε με τέτοια ένταση από τις κλωτσιές, που εγώ δεν μπορώ να το πετάξω, έτσι όπως έφευγε. Το οποίο χτύπαγε ρε φίλε, επάνω όπως είχε σπάσει το τζάμι, δεν μένουνε διάφορα κομμάτια τζαμιού πιασμένα απ’ το στόκο;

Το κεφάλι του κοπάναγε επάνω σε ό,τι είχε απομείνει από το σπασμένο το τζάμι.

Και η φάση που φαίνεται στο βίντεο, που βάζει την κλωτσιά ο ιδιοκτήτης και του χώνει μία και του καρφώνει το κεφάλι κάτω, το κεφάλι δεν του το κάρφωσε πάνω στο πεζοδρόμιο.

Του το κάρφωσε πάνω στα σπασμένα γυαλιά. Όπως έφαγε την κλωτσιά, από τη μία ήταν το πόδι του ιδιοκτήτη και από την άλλη τον έχει καρφώσει πάνω στα γυαλιά. Μιλάμε για αίμα πολύ, πάρα πολύ αίμα, από τα κοψίματα. Δεν ξέρω αν ήταν θανατηφόρα, αλλά όπου ακουμπούσε, ακουμπούσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά και κοβότανε κι έτρεχε αίμα».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο
Παράλληλα, σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, καταγράφονται καθαρά η αδικαιολόγητη χρήσης βίας των ανδρών της Αστυνομίας και η κακή κατάσταση του 33χρονου, ο οποίος κείτεται στο πεζοδρόμιο βαριά τραυματισμένος και χωρίς να προβάλλει καμία αντίδραση.

Σκληρές εικόνες:

 

«Η βιτρίνα δεν έσπασε από τον Κωστόπουλο»
Την ίδια ώρα που περισσότερα στοιχεία έρχονται να συνθέσουν το παζλ γύρω από την υπόθεση, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλο έκανε λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του κοσμηματοπώλη που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του την Τετάρτη, μιλώντας στον News 24/7.

Διαβάστε Επίσης  Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τους δολοφόνους της Τοπαλούδη

Η Άννυ Παπαρούσσου ανέφερε ότι ήταν επιεικείς οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν ενώ έκανε λόγο για ελλιπή δικογραφία και καθυστερήσεις στη συλλογή του αποδεικτικού υλικού.

Τόνισε, τέλος, ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η βιτρίνα δεν έσπασε από τον Κωστόπουλο αλλά από τον κατηγορούμενο και τον συνάδελφο του καθώς και ότι δεν υπάρχει κλοπή αντικειμένων από το κατάστημα.

Με πληροφορίες από news247.gr, Έθνος, efsyn.gr, newpost.gr

 

Ζακ Κωστόπουλος: Έρευνα για τους αστυνομικούς που τον κλοτσούσαν διέταξε η Γεροβασίλη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της βίαιης αντιμετώπισης του Ζακ Κωστόπουλου όχι μόνο από πολίτες αλλά και από άνδρες των αστυνομικών αρχών. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη διέταξε άμεση έρευνα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η κυρία Γεροβασίλη, σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

 

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που χτυπούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο πριν τον θάνατό του, στην Ομόνοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». Συγκεκριμένα, θα εξετάσει εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *