Συνταγή: αντιοξειδωτική καροτόσουπα

Συνταγή: αντιοξειδωτική καροτόσουπα

Θα χρειαστείτε
8 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 κ. σ. κάρι
8 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
1 κ. σ. ζάχαρη καστανή ή απλή
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζετε τα καρότα σε ένα ταψάκι μαζί με τα κρεμμύδια και τα περιχύνετε με το κρασί, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με το κάρι ή τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τα ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
Ρίχνετε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το περιεχόμενο του ταψιού (καρότα, κρεμμύδια) μαζί με τα ζουμάκια που έχουν μείνει. Προσθέτετε τις καθαρισμένες πατάτες και δύο φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών. Πολτοποιείτε και το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το τζίντζερ και το τριμμένο καρότο μαζί με τη ζάχαρη. Τα σοτάρετε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με μια κουταλιά από τα καραμελωμένα λαχανικά.

Το μυστικό

Οι έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι το καρότο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, που ανήκει στην ομάδα των βιταμινών Β και μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Η λιγνίνη που βρίσκεται στο καρότο, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.http://omorfamystika.gr/
Διαβάστε Επίσης  4 απρόσμενα οφέλη από την κατανάλωση των κρόκων αυγών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *