Χτύπημα κακοκαιρίας σε δύο μέτωπα

Χτύπημα κακοκαιρίας σε δύο μέτωπα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα σαρώνει τη χώρα μας το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σε πολλές περιοχές καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Ξενοφών» προκαλεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου.

Αυτό που απασχολεί όμως ιδιαίτερα τους μετεωρολόγους το τελευταίο 24ωρο είναι η δημιουργία ενός μεσογειακού τροπικού κυκλώνα, ο οποίος φαίνεται πως θα αγγίξει τη χώρα μας από τα Δυτικά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας στο Νότιο Ιόνιο, ο οποίος μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κινηθεί Ανατολικά – Βορειοανατολικά και θα «χτυπήσει» τη Δυτική, Νότια, Κεντρική, Ανατολική και Βορειοανατολική Ελλάδα. Επισημαίνεται, πως το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από την περιοχή μας, θα προκαλέσει εντονότατες καταιγίδες.

Διαβάστε Επίσης  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές και χιόνια στα ορεινά

To zougla.gr συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη σχετικά με τις προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού τα επόμενα 24ωρα. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Μεσογειακό κυκλώνα: «Σε ότι αφορά για το πώς εξελίσσεται αυτό το φαινόμενο που αναπτύσσεται στην κεντρική Μεσόγειο, παρακολουθούμε τα μοντέλα πως εξελίσσονται ώρα προς ώρα και είμαστε σε επιφυλακή και για ειδικό σχεδιασμό εάν το φαινόμενο αυτό πλησιάσει τις ακτές της Πελοποννήσου και θα χρειαστεί να πάρουμε ιδιαίτερα μέτρα».

Διαβάστε Επίσης  Μικρότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη επιδότηση

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *