Αλόη βέρα για να καθαρίσετε και να επουλώσετε πληγές

Αλόη βέρα για να καθαρίσετε και να επουλώσετε πληγές

Όταν εφαρμόζετε ζελέ αλόης βέρα πάνω σε μια πληγή, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Αυτό το υπέροχο φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα κοψιμάτων, εγκαυμάτων, ερεθισμών και φλεγμονών του δέρματος.

Ο πολτός ή το τζελ που περιέχει το φύλλο της αλόης βέρα δεν αποτελείται μόνο από νερό. Περιέχει επίσης όξινο γλίσχρασμα, οργανικά άλατα, ένζυμα, σαπωνίνες, τανίνες, οξέα αμμωνίας, βιταμίνες και διάφορα μεταλλικά στοιχεία.

Να γιατί η αλόη είναι τόσο εξαιρετική:

Η τοπική εφαρμογή τζελ αλόης βέρα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει την επούλωση και την αγγειογένεση, η οποία είναι ο σχηματισμός νέου ιστού για την επούλωση μιας πληγής.
Χάρη στα ευρήματα διαφόρων μελετών, είναι επίσης γνωστό ότι το συγκεκριμένο φυτό έχει θεραπευτικές δράσεις που συνεισφέρουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.
Ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η αλόη περιέχει αλοημοδίνη, μια οργανική ουσία που καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια. Έτσι οι πληγές επουλώνονται γρήγορα και χωρίς κίνδυνο μόλυνσης.
Τρόπος χρήσης της αλόης βέρα:
Ένας εξαιρετικός και εύκολος τρόπος να αξιοποιήσετε τις ιδιότητες της αλόης βέρα είναι να την καταψύξετε. Να τι πρέπει να κάνετε:

Διαβάστε Επίσης  Απαλλάξτε τις αρτηρίες από την χοληστερίνη με ελαιόλαδο

Πάρτε έναν βλαστό αλόης βέρα και κόψτε τον κατά μήκος με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Αφαιρέστε όλο το ημιδιάφανο τζελ από το εσωτερικό του και βάλτε το σε παγοθήκες.
Μόλις γεμίσετε τις παγοθήκες, βάλτε τες στην κατάψυξη.
Το τζελ θα διατηρήσει όλες του τις ιδιότητες όταν καταψυχθεί. Όποτε το χρειάζεστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα παγάκι. Είναι εύκολο!
Η αλόη βέρα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για να καταπραΰνετε μελανιές ή ακόμα και κιρσούς που παρουσιάζουν φλεγμονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *