Απαγωγή μαθητών: Ραγδαίες εξελίξεις – Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά

 

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής των δύο 11χρονων μαθητών από άγνωστο άνδρα σε δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα.

Περίπου στις 15:00 ανακοινώθηκε επίσημα πως τα παιδιά εντοπίστηκαν από τις κυπριακές αρχές.

Εντοπίστηκαν τα δύο 10χρονα αγόρια. Καλά στην υγεία τους. pic.twitter.com/ufe1WKUlqx

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) September 25, 2018
Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλα και σε ολους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) September 25, 2018
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της ανακοίνωσης του εντοπισμού των δύο παιδιών:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε συναγερμό τέθηκε από το πρωί της Τρίτης (25/9) η Αστυνομία στη Λάρνακα, καθώς άγνωστος άνδρας απήγαγε δύο αγόρια 11 χρόνων, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη. Όπως αναφέρει το sigmalive.com ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ η μητέρα του Θεμιστολή Ντόγκλη εργάζεται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ανήλικοι είναι οικογενειακοί φίλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Διαβάστε Επίσης  Ανατροπή λεωφορείου στη Βουλγαρία – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, ο δράστης προσέγγισε τουλάχιστον πέντε παιδιά γύρω στις 7:00 με 7:45, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, τους είπε ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος και ζήτησε να μεταφέρουν για εκείνον βιβλία προφασιζόμενος τραυματισμό στο χέρι (είχε δέσει το ένα του χέρι με γάζα).

Δύο 11χρονοι αγνοούνται από το πρωί, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λ/κα. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.
Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία τηλ 24804024 ή 24804016 ή με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460. pic.twitter.com/bokRdmIjUU

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) September 25, 2018
Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75 περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου, ενώ το αυτοκίνητο του είναι τύπου σαλούν, χρώματος γκρίζου.

Διαβάστε Επίσης  ΔΝΤ: «Συγνώμη που καταστρέψαμε την Ελλάδα» - Η Απίστευτη ομολογία - Πρωτοφανή τα μέτρα στη χώρα μας!

Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης περίπου στις 10:00 το πρωί η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα – φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα. Οι αρχές εικάζουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο δράστη, προκειμένου να παραπλανήσει την Αστυνομία.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και κάλεσε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο 1460, ενώ μετέβη εκτάκτως στη Λάρνακα.

Kostas Champiaouris
@KChampiaouris
Εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και καλώ το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή του Πολίτη 1460.

10:14 AM – Sep 25, 2018
28
19 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και στήθηκαν δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και ελήφθησαν μέτρα ακόμη και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο έσπευσαν και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *