Συνταγές ομορφιάς με αλάτι

Συνταγές ομορφιάς με αλάτι

Ίσως εκπλαγείτε μαθαίνοντας τις πολλές χρήσεις και τις ωφέλειες του αλατιού, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε πολλά για το αλάτι στις διαφημίσεις, ωστόσο υπάρχουν πολλές κρυμμένες ωφέλειες στη χρήση του, για τις οποίες το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε όλα όσα μπορεί να κάνει για το δέρμα σας και θα σας δώσουμε ορισμένες συνταγές ομορφιάς με αλάτι.

Ιδιότητες του αλατιού που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σας

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το αλάτι έχει μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών που μπορούν να προάγουν την περιποίηση της ομορφιάς μας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα.

Ως προϊόν απολέπισης
Μετά το μπάνιο και ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό, ρίξτε λίγο αλάτι στα χέρια σας και έπειτα τρίψτε το απαλά πάνω στα μπράτσα και τα πόδια. Το μασάζ με αλάτι θα συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Ως τονωτικό για το πρόσωπο

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το παρακάτω κόλπο για να βελτιώσετε την εμφάνιση του λιπαρού δέρματος. Βάλτε λίγο ζεστό νερό σε ένα σπρέι και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Διαλύστε το αλάτι και βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι υπερβολικά ζεστό πριν ψεκάσετε το πρόσωπό σας με λίγο από αυτό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Έπειτα στεγνώστε απαλά με μια πετσέτα κάνοντας μικρές κινήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να δώσετε ένταση στο βλέμμα χωρίς μάσκαρα

Πρησμένα μάτια
Διαλύστε μία κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι μέσα σε ένα μπολ ζεστό νερό. Μουσκέψτε με αυτό ένα κομμάτι βαμβάκι, ξαπλώστε και τοποθετήστε το πάνω στα μάτια σας για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε τα μάτια σας, προκειμένου να αποφύγετε ερεθισμούς. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Για ποδόλουτρο

Μετά από μια μέρα πολύωρης εργασίας επιστρέφουμε πάντα στο σπίτι με κουρασμένα πόδια -το αλάτι μπορεί να είναι η λύση για την κόπωση και τον πόνο στις φτέρνες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Βυθίστε τα πόδια στη λεκάνη μέχρι το νερό να κρυώσει.

Για την πρόληψη της πιτυρίδας

Το αλάτι είναι εξαιρετικό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της ακαθαρσίας και της λιπαρότητας. Πριν την περιποίηση αυτή συνιστούμε να ελέγξετε προσεκτικά το τριχωτό της κεφαλής σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μικρά κοψίματα ή γδαρσίματα. Έπειτα πάρτε μια αλατιέρα στο ντους μαζί σας και, πριν λούσετε τα μαλλιά σας, ρίξτε λίγο αλάτι στο κεφάλι σας και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Είναι σημαντικό να κάνετε απαλές κινήσεις για να μη γδάρετε το δέρμα με το αλάτι προκαλώντας μικρές πληγές, κάτι που θα είναι πολύ οδυνηρό.

Απομάκρυνση της λακ μαλλιών
Το αλάτι μπορεί να φανεί χρήσιμο τις νύχτες που συνειδητοποιούμε ότι έχουμε βάλει πολύ λακ ή άλλο προϊόν στα μαλλιά μας. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι άλατα Epsom με ένα λίτρο νερό και ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού και αφήστε το μείγμα στην άκρη για είκοσι τέσσερις ώρες. Την επόμενη μέρα απλώστε το υγρό στα μαλλιά σας, που πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. Αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά και έπειτα λουστείτε όπως συνήθως.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα επιλέξουμε την σωστή απόχρωση μέικ απ για το καλοκαίρι;

Κάτι πιο «προχωρημένο”

Περιποίηση με ουίσκι και αλάτι

Η περιποίηση αυτή γίνεται με θαλασσινό αλάτι, ουίσκι, έλαιο καρύδας, φοινικέλαιο και σιτάρι. Συμβάλλει στη βελτίωση του χρώματος του επιδερμίδας και στη διατήρηση υγιών, λείων μαλλιών. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους άνδρες, αλλά χρησιμοποιείται και από τις γυναίκες.

Θεραπεία με αλάτι και σαμπάνια
Η θεραπεία αυτή περιλαμβάνει αλάτι βουνού, σαμπάνια (ή αφρώδη οίνο), έλαιο καρύδας και φοινικέλαιο. Μπορείτε να προσθέσετε άρωμα κέδρου για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατακράτησης υγρών. Βοηθάει στην αποκατάσταση των ιστών του δέρματος, μειώνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Θεραπεία με αλάτι και κρασί
Πρόκειται για μια εξαιρετική αντιοξειδωτική θεραπεία και, όπως η θεραπεία με σαμπάνια και αλάτι, είναι θαυμάσια για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Συμβάλλει επίσης στην αποκατάσταση των ιστών και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Περιλαμβάνει αλάτι βουνού, κόκκινο κρασί, έλαιο καρύδας και φοινικέλαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *