Αποτρίχωση με… καραμέλα! Χρειάζεστε μόνο ζάχαρη και λεμόνι!

Αποτρίχωση με… καραμέλα!

 

Ζεστό και κρύο κερί, κρέμες, ξυραφάκια, αποτριχωτικές μηχανές… Υπάρχει μια φυσική και φτηνή μέθοδος για αποτρίχωση που μάλλον δεν έχετε υπόψη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ζάχαρη και λεμόνια, με τα οποία θα δημιουργήσετε μια καραμέλα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας.
Θα σας εξηγήσουμε πώς θα ετοιμάσετε και θα εφαρμόσετε αυτή την απόλυτα φυσική τεχνική, την… αποτρίχωση με καραμέλα. Θα σας εξηγήσουμε επίσης γιατί είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες μεθόδους.

Πώς κάνει κανείς αποτρίχωση με ζάχαρη;
Η αποτρίχωση με ζάχαρη είναι μια μέθοδος που έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια και εφαρμοζόταν στην Αρχαία Αίγυπτο και σε χώρες της Ανατολής. Το μόνο που χρειάζεστε για να τη δοκιμάσετε είναι ζάχαρη και λεμόνι. Σαν μέθοδος έχει αρκετά κοινά με την αποτρίχωση με κερί, αλλά έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα, που θα εξηγήσουμε στην πορεία αυτού του άρθρου.

Σε μερικές χώρες το μείγμα της ζάχαρης πωλείται έτοιμο, στα καταστήματα, αλλά είναι καλύτερο – και φτηνότερο- να μάθετε να το φτιάχνετε μόνη σας. Είναι πανεύκολο και αφού μάθετε να το χρησιμοποιείτε δεν θα επιστρέψετε στην παλιά σας μέθοδο αποτρίχωσης.

 

Τι χρειάζομαι;
Τα μόνα συστατικά που χρειάζεστε είναι τα εξής:

2 ποτήρια ζάχαρη
τον χυμό ενός λεμονιού
νερό (μόνο εάν δεν σας φτάσει ο χυμός του λεμονιού)
Προετοιμασία
Στύψτε το λεμόνι και ρίξτε τον χυμό του μαζί με δύο ποτήρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Το λεμόνι πρέπει να καλύπτει τη ζάχαρη εντελώς, εάν όχι προσθέστε αρκετό νερό ώστε η ζάχαρη να καλύπτεται.

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά ομορφιάς μόνο για νύφες!

Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια-δυνατή φωτιά και περιμένετε μέχρι να πήξει και να γίνει κολλώδες, αλλά σταματήστε προτού σκληρύνει. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια καραμέλα με χρυσό χρώμα και μαλακή υφή, σχεδόν σαν μέλι. Εάν σκουρύνει, μάλλον το κάψατε και πρέπει να αρχίσετε από την αρχή. Μην το ζεσταίνετε ποτέ σε δυνατή φωτιά για πάνω από ένα λεπτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις δημιουργήσατε την καραμέλα.

Πώς το εφαρμόζετε
Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας προτού αρχίσετε, αλλά αποφύγετέ την εάν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Για να μην κολλήσει εντελώς η καραμέλα στο δέρμα σας, απλώστε λίγο ταλκ στην περιοχή που θα αποτριχώσετε, ακριβώς πριν ξεκινήσετε.

Επίσης, καθαρίστε και στεγνώστε το σημείο του δέρματος που θα αποτριχώσετε για να αποφύγετε ερεθισμούς και άλλα προβλήματα.

Πλύνετε καλά τα χέρια σας και, εάν σας βρίσκεται, απλώστε λίγο λάδι σώματος στις παλάμες σας, προαιρετικά. Πάρτε λίγο από την καραμέλα και απλώστε την στο δέρμα, σε φορά αντίθετη από την φορά των τριχών. Για παράδειγμα, εάν την εφαρμόζετε στα πόδια σας, εφόσον οι τρίχες στα πόδια φύονται από πάνω προς τα κάτω, απλώστε την από κάτω προς τα πάνω.

Διαβάστε Επίσης  Κρέμα νυκτός από αλόη βέρα, γάλα και ελαιόλαδο

Εάν η καραμέλα σάς φαίνεται υπερβολικά πηχτή, ζεστάνετέ την λίγο.

Στόχος σας, όπως απλώνετε το μείγμα, είναι να υπάρχει ένα λεπτό στρώμα σε όλη την περιοχή. Χωρίς να περιμένετε, τραβήξτε απότομα σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είναι απλωμένη η καραμέλα-κερί. Δηλαδή προς την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε τα πόδια σας, τραβήξτε προς τα κάτω.

Με το άλλο σας χέρι, θα πρέπει να κρατάτε σφιχτά το δέρμα.

Μετά συνεχίστε με την ίδια μέθοδο σε άλλη περιοχή, μέχρι να καλύψετε όλες τις περιοχές που θέλετε.

Στο τέλος, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ή αλόη βέρα σε μορφή τζελ για να βοηθήσετε το δέρμα να επανέλθει μετά την αποτρίχωση. Εάν υπάρχουν τυχόν υπολείμματα καραμέλας στο δέρμα σας, πλύνατε το με ζεστό νερό.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με καραμέλα
Είναι φτηνή, γιατί χρειάζεστε μόνο λεμόνι και ζάχαρη
Τα αποτελέσματά της διαρκούν όσο και του κεριού
Πονάει λιγότερο από το κερί
Είναι αποτελεσματική και σε κοντές τρίχες
Εφαρμόζεται σε θερμοκρασία δωματίου
Βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και συμβάλλει στην ανανέωση της επιδερμίδας
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος
Συμβουλές
Εάν δοκιμάζετε αυτή τη μέθοδο για πρώτη φορά, ξεκινήστε πρώτα από ένα σημείο του σώματος που δεν είναι ευαίσθητο.
Το κερί-καραμέλα δεν χρειάζεται να είναι ζεστό, απλά χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *