Θεραπείες μαλλιών με μπύρα

Θεραπείες μαλλιών με μπύρα

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες μαλλιών, με ποτά μέχρι και φρούτα. Σε αυτή την περίπτωση, θα αναφερθούμε στις θεραπείες μαλλιών με μπύρα. Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βύνη και κριθάρι μπορεί να προστατεύσει και να αναδομήσει τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας – αφήνοντας τα μαλλιά σας λαμπερά και απαλά.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα ειδικά για την θεραπεία και την προστασία των μαλλιών, αλλά χρόνο με το χρόνο χάνουν την επίδρασή τους – κάνοντας τα μαλλιά εύθραυστα, ξηρά και χωρίς όγκο. Τώρα, ας επιστρέψουμε στην μπύρα – αυτή η εναλλακτική μέθοδος θα είναι απολύτως ευεργετική για τα μαλλιά σας.

Το καλύτερο από όλα, είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε εισαγόμενη μπύρα ή την πιο ακριβή που υπάρχει στην αγορά. Οι κλασσικές φθηνές μπύρες που πωλούνται στα σουπερμάρκετ θα κάνουν μια χαρά την δουλειά τους! Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να επωφεληθείτε πλήρως από την πιο σύγχρονη συνταγή για την θεραπεία των μαλλιών σας με μπύρα:

Αδειάστε την μπύρα σε ένα δοχείο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακολουθείτε καθημερινά αυτή την θεραπεία, καλό είναι η μπύρα να μην στέκεται σε μπουκάλι.
Αφήστε την μπύρα να σταθεί. Ανοίξτε το δοχείο για αρκετές ώρες, πριν την χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να ξεθυμάνει τελείως.

Πρώτα, λούστε τα μαλλιά σας για να είναι καθαρά. Αν λουστείτε μετά την χορήγηση της μπύρας, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε μια μαλακτική κρέμα μαλλιών μετά την θεραπεία με την μπύρα ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά σας λάμψη και απαλότητα και να αποφύγετε την μυρωδιά της μπύρας.
Μπορείτε επίσης να αναμείξετε την μπύρα με άλλα προϊόντα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά της.

Διαβάστε Επίσης  Στρες: Τα σημάδια που αφήνει στο πρόσωπο

Τώρα θα σας δείξουμε μερικά εξαιρετικά προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στην μπύρα!

Χτένισμα με μπύρα και μαλακτική κρέμα μαλλιών
Αυτό το μείγμα θα κάνει εξαιρετική δουλειά όταν σκοπεύετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας με ζελέ ή λακ μαλλιών. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σε όλα τα μαλλιά, χτενίστε τα κανονικά, φτιάξτε τα όπως συνήθως και όταν στεγνώσουν, το χτένισμά σας θα έχει απίστευτο κράτημα!

Έλαιο Τζοτζόμπα (Jojoba)

Ανακατέψτε μέρος του ελαίου τζοτζόμπα με κρύα μπύρα. Εφαρμόστε το σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας κάνοντας μασάζ από το τριχωτό της κεφαλής ως τις άκρες. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. Σε ένα δοχείο, ανακινήστε καλά το έλαιο τζοτζόμπα μαζί με ένα μπουκάλι μπύρα, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά. Έπειτα λουστείτε.

Χρήση της μπύρας ως σαμπουάν
Όπως και στις παραπάνω θεραπείες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε την μπύρα με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε τακτικά. Θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα είναι γεμάτα ζωντάνια και λάμψη. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ή/και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.

Μηλόξυδο

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν. Αναμείξτε ένα λίτρο μπύρας με 1/2 κούπα μηλόξυδο. Στην συνέχεια, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Κάντε μασάζ διαρκώς, αλλά μην λουστείτε. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα και χτενίστε τα.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε τη δική σας μάσκα προσώπου και σώματος με χοντρό αλάτι και μέλι

Με 1/4 λίτρο μπύρας και 10 σταγόνες μηλόξυδο, μπορείτε να φτιάξετε μια μαλακτική λοσιόν. Εφαρμόστε την σε καθαρά και στεγνά μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά, έπειτα ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Αν το κάνετε αυτό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν απίστευτη απαλότητα και θα μυρίζουν υπέροχα.

Ηλιέλαιο, αβγό και μπύρα

Αυτά τα υλικά θα χαρίσουν στα μαλλιά σας περισσότερο όγκο. Σε ένα δοχείο: Αναμείξτε 1 λίτρο μπύρας, μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και ένα ωμό αβγό. Ανακατέψτε τα καλά και εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το για αρκετά λεπτά. Στην συνέχεια εφαρμόστε μια μαλακτική κρέμα μαλλιών για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα και οσμές.

Χυμός λεμονιού

Αυτή η λοσιόν χαρίζει λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σας. Σε ένα ποτήρι, αναμείξτε μπύρα με 1/2 κούπα χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε την λοσιόν στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και αφήστε την για αρκετά λεπτά να δράσει. Τέλος, προσθέστε μια μαλακτική κρέμα μαλλιών.

Να θυμάστε…
Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε την συνταγή που θεωρείτε ότι θα είναι περισσότερο ωφέλιμη για σας. Να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να έχετε μια υγιεινή διατροφή και να πίνετε πολύ νερό και στην διατροφή σας να συμπεριλαμβάνετε άφθονη Βιταμίνη C η οποία προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ παράλληλα διατηρεί το ζωντανό τους χρώμα.

Μην ανησυχείτε για την μυρωδιά της μπύρας – εξατμίζεται σε μόλις λίγα λεπτά, έτσι δεν θα παρατηρήσετε την μυρωδιά της μπύρας παρά μόνο τα καταπληκτικά αποτελέσματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *