Αγρίεψε η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Ν.Δ. μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αγρίεψε η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Ν.Δ. μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Έντονα προεκλογικό χαρακτήρα παίρνει πλέον η αντιπαράθεση του Μεγάρου Μαξίμου με τη Νέα Δημοκρατία μετά και την ομιλία του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε το δικό του σχέδιο για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι στην επόμενη Έκθεση θα είναι εκεί ως πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αμέσως μετά την ομιλία, με ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ”.

“Θα φύγουν απαξιωμένοι”, τόνισε ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτού αναπτύξει τους στόχους του για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι “δεν θα φύγουν απλά ηττημένοι, αλλά απαξιωμένοι” και προέβλεψε πως την επόμενη χρονιά θα είναι στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση και την χαρακτήρισε “συμφωνία ντροπής” που «εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας».

Παράλληλα έστειλε και μήνυμα στην κυβέρνηση των Σκοπίων, πως «αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο στη συνέχεια για έξι στόχους που «μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και συμπόρευσης μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας». Όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά:

Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.
Στόχος δεύτερος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.
Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.
Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.
Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας και
Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες».

Επιβεβαίωσε τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα, λέει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει με το σχέδιο του “όλα στους κατέχοντας” και “τσάι και συμπάθεια” στους εργαζόμενους.

Μάλιστα επανέφερε την κατηγορία περί “ασφαλιστικού Πινοσέτ” τονίζοντας πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη ισοδυναμούν με το χάρισμα των εισφορών των εργαζομένων “στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ – βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης”.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επισημαίνει πως ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα και να μειώσει τον προϋπολογισμό στην Παιδεία.

“Ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να διαβάσει την ομιλία του κου Μητσοτάκη. Και η ΝΔ να μην τον αποπέμψει μετά τις επόμενες εκλογές”, καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

“Πυρά” κατά Μητσοτάκη και από το Κίνημα Αλλαγής

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δεξιά επιστροφή», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ, προσθέτοντας πως αυτό δεν χρειάζεται «ειδικότερα στο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα και με τα προβλήματα που συσσώρευσε η τετραετία Τσίπρα».

Το Κίνημα Αλλαγής σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «το μεταρρυθμιστικό προσωπείο του κ. Μητσοτάκη δεν πείθει και ο κόσμος είδε σήμερα και πολλά βαρίδια από το παρελθόν».

Επίσης, το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν προχώρησε σε κανενός είδους αυτοκριτική για τις ευθύνες της ΝΔ που συνέτειναν στη κρίση, ούτε ειπώθηκαν συγκεκριμένα πράγματα για το κοινωνικό κράτος σήμερα: «Ούτε κουβέντα αυτοκριτικής δεν υπήρξε από τον κ Μητσοτάκη για τις ευθύνες της ΝΔ για την κρίση και για τα “Ζάππεια” που υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια.

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε πακέτο δεσμεύσεων την 83η ΔΕΘ

Το όραμά του για μια Ελλάδα ασφαλή, εξωστρεφή και ευημερούσα και ένα πακέτο δεσμεύσεων, με κύριο άξονα τις μειώσεις στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και σε άλλους τομείς παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 83η ΔΕΘ.

“Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει, μπορεί να αναπτυχθεί τα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4% και να δημιουργήσουμε μέσα σε μια πενταετία 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό το μήνυμα να γυρίσουν στην πατρίδα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέλαβε τις εξής δεσμεύσεις:

1. Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% που ισχύει μέχρι σήμερα.

2. Στους αγρότες θα δοθούν κίνητρα εξωστρέφειας και συνεργειών με φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με φορολογικό συντελεστή 10%.

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας : Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

3. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24%.

4. Μείωση του ΦΠΑ στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

5. Μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 24% από 40%.

6. Επιπλέον φορολογικά κίνητρα για νέες παραγωγικές επενδύσεις στη βιομηχανία και τη μεταποίηση.

7. Σταδιακή κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος μέχρι το 2021.

8. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2021 ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει από το κεντρικό κράτος στους Δήμους. Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως αφού είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησε και τώρα είναι ένας “κακός αντιγραφέας”.

9. Αναστολή ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παροχή έκπτωσης φόρου 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική, ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρησης των υφιστάμενων κατοικιών.

10. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

11. Αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογα με τη βελτίωση της οικονομίας μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

12. Θέσπιση 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό 20 ευρώ το μήνα για όσους χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ.

13. Επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο οποίο θα ενσωματώνονται όλα τα βασικά επιδόματα.

14. Κουπόνια ύψους 180 ευρώ το μήνα στα νέα ζευγάρια ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Έξι μεγάλοι στόχοι για την αναγέννηση της χώρας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε 6 μεγάλους στόχους για να αναγεννηθεί η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:

1. Μια κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους.

2. Μια οικονομία ψηφιακή, παραγωγική, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις.

3. Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και αποτελεσματικό, επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση.

4. Παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία, με αξιολόγηση παντού.

5. Μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας. Πανεπιστήμια και κτίρια ελεύθερα από καταλήψεις και γιάφκες της βίας και όχι με τρομοκράτες και παράνομους να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές.

6 Μια χώρα που δεν ανήκει απλώς στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, αλλά θα συμμετέχει στη διαμόρφωσή τους συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινωνικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

“Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα”, διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κατέστρεψε ότι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξε τις χειρότερες όψεις του.

“Ζούμε τον θλιβερό επίλογο μια εποχής που τελειώνει με πόνο και βουβή παραίτηση. Θα φύγουν όπως τους αξίζει, όχι μόνο ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι”, επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση μια από τις πρώτες αποφάσεις της θα είναι η πλήρης κατάργηση των κάπιταλ κοντρόλ στις Τράπεζες και η μείωση των εξοντωτικών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, που, όπως είπε, “δέχτηκε αμαχητί” ο κ. Τσίπρας.

Ασφαλιστικό

Στο Ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταργήσει αμέσως το “νόμο Κατρούγκαλου” και θα διατηρηθούν η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας.

Το σύστημα θα γίνει πιο ανταποδοτικό. Όποιος κοπιάζει μια ζωή ως εργαζόμενος θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. “Αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη”.

Οι εισφορές θα μειωθούν από το 20% σταδιακά εντός μιας τετραετίας στο 15%. Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Η εισφορά του 7% διατηρείται, αλλά ο ίδιος ο εργαζόμενος θα επιλέγει εάν τα χρήματα του θα πηγαίνουν σε δημόσια ή ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία, όπως ήδη γίνεται σήμερα με τα αντίστοιχα επαγγελματικά ταμεία.

Όποιος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα θα μπορεί να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με φορολογικά κίνητρα γενναία, που είναι ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας.

Σε αυτό το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα υπάρχουν ειδικές πρόνοιες για τους νυν συνταξιούχους σε όλη την περίοδο μετάβασης από το παλιό στο νέο πλαίσιο.

Επενδύσεις σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια

“Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για μια “έκρηξη επενδύσεων” σε όλους τους τομείς. Μίλησε ακόμα για “επενδύσεις σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που θα φέρουν, επιτέλους, χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό”.

Στην παιδεία τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης παντού και δεσμεύτηκε για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Είπε ότι θα καταργήσει αμέσως την “αντιμεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια και θα καθιερώσει την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από μια Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης ποιότητας και από αυτή την αξιολόγηση θα εξαρτάται κι ένα μέρος της χρηματοδότησης τους.

Θα ορίσει ελάχιστο όριο για την είσοδο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μπορούν να γίνουν έργα σε όλη την Ελλάδα με μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα “σαρώσει” όλα τα εμπόδια, είπε και δεσμεύτηκε για μια αδειοδοτική αρχή σε επίπεδο υφυπουργού, η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα να ξεμπλοκάρει όλες τις σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να προχωρήσουν όπως τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βαριά σκιά το Μακεδονικό

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ρίχνει βαριά τη σκιά στη Βόρεια Ελλάδα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι με τη συμφωνία αυτή “εκχώρησαν” για πρώτη φορά τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες.

Διαβάστε Επίσης  Ξένος Τύπος: Ο Αλέξης Τσίπρας στο νησί του Οδυσσέα για το τέλος των Μνημονίων

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών “ντροπή” και δήλωσε πως η Ν.Δ. θα την καταψηφίσει, είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στα Σκόπια τόνισε πως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που καταψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, τότε η διαπραγμάτευση αρχίζει από την αρχή.

“Ακόμα πιο ντροπιαστική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν, όσοι διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας, ως ακροδεξιούς”, είπε και υπογράμμισε: “Ξαναλέμε προς τον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες.

Του λέω και κάτι ακόμα: Να μην διανοηθεί ποτέ να ταυτίσει αυτή τη μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αποκατέστησε τη δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά, την ίδια ώρα που κυβερνά επί 3,5 χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο”.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο-καμιά απολύτως έκπτωση στην αξιολόγηση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους αρωγούς και συμμάχους στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με ένα απλό σύστημα αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει καμιά απολύτως έκπτωση στο θέμα της αξιολόγησης τους.

Θέματα ασφάλειας

Ο “νόμος Παρασκευόπουλου” θα καταργηθεί αμέσως είπε ο κ. Μητσοτάκης και “για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις πόλεις πρέπει κατ αρχάς να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Να αφεθεί ελεύθερη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και να θέσει τέλος σε κάθε είδους άβατα.

Για να το κάνει αυτό δεν χρειάζεται νέες προσλήψεις αστυνομικών.

Αρκεί η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η επαναφορά μονάδων γρήγορης και άμεσης επέμβασης.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταντήσει, δυστυχώς, την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία, διότι. Δυστυχώς, είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές.

Από τους τρομοκράτες και τους ισχυρούς του χρήματος μέχρι τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Αλλά δεν θα αγνοήσουμε και το οικονομικό έγκλημα και τα μαφιόζικα κυκλώματα θα μπουν στο στόχαστρο της επόμενης κυβέρνησης με μία ισχυρή οικονομική αστυνομία”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ξεκινώντας από τη Βουλή.

Είπε ακόμα ότι θέλει μια Ελλάδα πρωτοπόρο στη Μεσόγειο στη μάχη κατά του πλαστικού.

Χαρακτήρισε μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ και για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης η λύση είναι στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), για να μπει τέρμα, όπως είπε, “στους κομματικούς κηφήνες που έχουν πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας”.

Αίτημα εθνικής αναγέννησης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στο αίτημα για εθνική αναγέννηση, λέγοντας: “Η πατρίδα μας είναι εδώ, πληγωμένη, βασανισμένη, αλλά ζωντανή και δυνατή. Έχει μέλλον, έχει προοπτική, μπορεί να αναγεννηθεί.

Η αληθινή ελπίδα είναι εδώ. Για μένα δεν υπάρχει γαλάζια, κόκκινη και πράσινη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι, εκεί που ενώνεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας ατενίζουμε όλοι μαζί τον κοινό μας ορίζοντα”.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς κι έστειλε το εξής μήνυμα: “Υπάρχουν κάποιες ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός σημαντικότερου διακυβεύματος. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν αναζητά αριστερές ή δεξιές λύσεις.

Ζητά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Δεν καλεί σε αντιπαραθέσεις για το παρελθόν, αλλά σε συμπόρευση για το μέλλον. Δεν έχει ανάγκη από διχασμούς και από συνθήματα όπως το ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου θα εγκαινιάσει ως πρωθυπουργός την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε θερμά μόλις έφτασε στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” και κατά την ομιλία του και τον ρυθμό έδινε μια μεγάλη ομάδα νέων που έφτασε συντεταγμένη στον χώρο. Παρατεταμένα ήταν τα χειροκροτήματα όταν αναφέρθηκε στο Μακεδονικό και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Την ομιλία του παρακολούθησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, που χειροκροτήθηκαν κατά την είσοδο τους, οι πρώην πρόεδροι της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πριν από τον κ. Μητσοτάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΤάσοςΤζήκας.

Νίκος Ρούμπος, ΑΠΕ-ΜΠΕ / Hellas Journal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *