Η παρακολούθηση πορνό προκαλεί διαζύγια

Η παρακολούθηση πορνό προκαλεί διαζύγια

Η ευκολία που έχει φέρει το διαδίκτυο στην παρακολούθηση ερωτικών ταινιών, έχει αλλάξει αρκετά τις ισορροπίες ανάμεσα στα ζευγάρια. Μπορεί να μοιάζει υπερβολή, άλλα δεν είναι, υπάρχουν αρκετές έρευνες που συνδέουν την παρακολούθηση πορνό με τα διαζύγια.

Αν και έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες, οι οποίες έχουν ερευνήσει την θεματολογία «πορνό και γάμος» και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση του σεξουαλικού υλικού δεν κάνει καλό στην οικογενειακή ευτυχία, η συγκεκριμένη μελέτη θέλησε να αναλύσει της επιπτώσεις της πορνογραφίας μέσα στο γάμο σε διάρκεια χρόνων.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο American Sociological Associaton 2016, και σύμφωνα με τα ευρήματά της, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αρχίζουν να καταναλώνουν σεξουαλικό περιεχόμενο περίπου στη μέση του γάμου τους, χρονικό πλαίσιο στο οποίο παρατηρήθηκε η αύξηση των διαζυγίων.

Αντιθέτως στα συνομήλικα ζευγάρια τα οποία δεν παρακολουθούσαν πορνό, δεν παρατηρήθηκε αίτημα διαζυγίου.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την General Social Servey, η οποία πραγματοποιεί τακτικές κοινωνιολογικές δημοσκοπήσεις, και το χρονικό πλαίσιο από το οποίο οι ερευνητές άντλησαν τα στοιχεία ήταν από το 2006 έως το 2014.

Διαβάστε Επίσης  H Chiara Ferragni εμπνέεται τη Minnie Mouse και δημιουργεί τα πιο ονειρεμένα loafers!

Οι ερευνητές παρακολουθήσαν τις στάσεις, συμπεριφορές και τον γενικότερο τρόπο ζωής των συμμετεχόντων και πώς αυτός αλλάζει.

Για την μέτρηση της κατανάλωσης της πορνογραφίας οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για την τακτική χρήση του πορνό, δηλαδή αν και πόσο είχαν παρακολουθήσει το προηγούμενο έτος.

Όπως σημειώνεται στο Science ο Κοινωνιολόγος Samuel Perry από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, αναφέρει πως από τους 5698 ερωτηθέντες οι 1681 δήλωσαν ότι είχαν παρακολουθήσει μία ταινία X-rated ενώ 373 συμμετέχοντες είπαν πως έβλεπαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της περιόδου της έρευνας.

Οι ερευνητές Samuel Perry και Cyrus Schleifer μετά την ανάλυση των δεδομένων, διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να βλέπουν πορνό ήταν πιο πιθανό να χωρίσουν με τους συντρόφους κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η επίδραση του πορνό στις γυναίκες και στους άνδρες

Για τους άνδρες, η πιθανότητα του διαζυγίου ήταν από 5% έως 10%, ενώ για τις γυναίκες ήταν από 6% έως 18%. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Η χρήση της πορνογραφίας είναι αυτή που προκαλεί προβλήματα ή είναι απλώς ένα σύμπτωμα σε έναν ήδη δυστυχισμένο γάμο;

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι ψάχνουν την κιβωτό του Νώε στην Τουρκία;

Ο καθηγητής Perry λέει: «Είμαστε αρκετά σίγουροι, με βάση τη στατιστική ανάλυση που κάναμε. Είμαστε στο στάδιο κατά το οποίο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μία κατευθυντική επίδραση».

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως όταν οι γυναίκες σταμάτησαν να βλέπουν πορνό τα στατιστικά από τα αιτήματα των διαζυγίων μειώθηκαν από 18% στο 6%. Η επίδραση ωστόσο στους άνδρες ήταν λιγότερο εμφανής.

Μεταξύ των ευρημάτων, οι μελετητές διαπίστωσαν πως όσα ζευγάρια παρακολουθούσαν μία οργανωμένη τελετή λατρείας θρησκευτικού περιεχομένου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν ασθενέστερη σύνδεση με το πορνό και το διαζύγιο.

Ο κοινωνιολόγος Perry καταλήγει: «Ο συνάδελφος μου και εγώ προσπαθούμε να αναφέρουμε τι νομίζουμε ότι είναι ενδιαφέρον σχετικά με τα αποτελέσματα και δεν προσπαθούμε να συμβάλλουμε… στην ηθική σταυροφορία κατά της χρήσης του πορνό. Η πληροφορία είναι ένα θετικό πράγμα και ελπίζουμε ότι μπορεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *