Σαν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου : Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Σταύρος Παράβας

Σταύρος Παράβας

Ο Σταύρος Παράβας υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, παίζοντας δεκάδες ρόλους, που πολλές φορές δεν έμοιαζαν μεταξύ τους. Η μεγάλη του υποκριτική γκάμα τον καθιέρωσε, με το κοινό να επικροτεί το ταλέντο του.

Γεννήθηκε το 1935, από γονείς πρόσφυγες, και μεγάλωσε στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Από μικρός χρειάστηκε να βοηθήσει την οικογένειά του και έκανε διάφορες δουλειές.

Η ηθοποιία όμως ήταν ένα όνειρό που δεν ήθελε να το αφήσει να γίνει απατηλό. Σε ηλικία 17 ετών, ξεκινά μαθήματα και λίγα χρόνια αργότερα θα φοιτήσει στην Δραματική Σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Λίγο αργότερα έκανε και τις πρώτες του εμφανίσεις στο θέατρο.

Διαβάστε Επίσης  27 Απριλίου:γεγονότα….σαν σήμερα

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε το 1960, στην ταινία «Χριστίνα», δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Τζένη Καρέζη. Έπαιξε σε διάφορες ταινίες την δεκαετία του ’60, παίρνοντας πότε τον ρόλο του λαϊκού μάγκα ή εκείνη του ομοφυλόφιλου άντρα, σε μια οπισθοδρομική απεικόνιση υπερβολής, που στην συντηρητική Ελλάδα εκείνης της δεκαετίας, προκάλεσε άφθονο γέλιο.

Συνέχισε να παίζει στο θέατρο. Στην διάρκεια της χούντας, ένα συγκεκριμένο θεατρικό νούμερό του στο «ΡΕΞ», οδήγησε στην σύλληψή του και στην μεταφορά του στην Γυάρο. Από την φυλακή, ο Σταύρος Παράβας γύρισε πολύ διαφορετικός και στράφηκε στο κλασσικό θέατρο.

Διαβάστε Επίσης  15 Μαρτίου: Τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο

Απέκτησε 3 παιδιά με την σύζυγό του Άννυ. Δυο κόρες και έναν γιό, τον Τζόναθαν. Ο θάνατος του γιού του το 2002, τον έκανε ράκος. Τον Φεβρουάριο του 2008, εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα. «Έφυγε» επτά μήνες μετά από καρδιακή ανακοπή, στις 15 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά την ονομαστική του εορτή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *