Πώς θα κάνετε το μακιγιάζ σας να «κρατήσει» για ώρες

Πώς θα κάνετε το μακιγιάζ σας να «κρατήσει» για ώρες

Μπορεί το άγχος και το βαρύ καθημερινό σας πρόγραμμα να σας καταβάλλουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουν και τα σημάδια τους στο πρόσωπό σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και διατηρήστε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο όλη μέρα.

Πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί να φύγετε από το σπίτι με άψογο μακιγιάζ και μόλις φθάσετε στον προορισμό σας να διαπιστώσετε ότι όλος ο κόπος σας έχει πάει χαμένος; Λίγο η υγρασία, λίγο η ζέστη, δεν θέλει και πολύ για να αρχίσει να «τρέχει» το μακιγιάζ ή η επιδερμίδα σας να γυαλίζει και να δείχνει θαμπή. Μην το βάζετε όμως κάτω! Άλλωστε δεν είστε μόνη σε αυτόν τον διαρκή «αγώνα»… Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κάνετε το μακιγιάζ σας να δείχνει φρέσκο και λαμπερό, ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα.

Κάντε τακτικά απολέπιση

Μερικές φορές ο λόγος που κάνει το μακιγιάζ να «τρέχει» είναι τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος και εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση σε πρόσωπο και λαιμό μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο scrub ή πήλινγκ με οξέα φρούτων. Το λείο δέρμα είναι ο τέλειος «καμβάς» για σταθερό μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας.

Διαβάστε Επίσης  Μειώστε την κυτταρίτιδα με ένα βούρτσισμα!

Επενδύστε σε ένα primer

Όπως ο ζωγράφος χρειάζεται ένα καθαρό καμβά για να ζωγραφίσει, έτσι και το μακιγιάζ χρειάζεται μια σωστή βάση που θα εξασφαλίσει ομοιόμορφη εφαρμογή και αποτέλεσμα που διαρκεί. Εφαρμόστε το primer σε καθαρό, ενυδατωμένο δέρμα πριν από οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ, όπως foundation και concealer. Εάν έχετε λιπαρά βλέφαρα, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα ειδικό primer για σκιές, που είναι σχεδιασμένο να μην ερεθίζει τα μάτια, να απορροφά τη λιπαρότητα και να διατηρεί τη σκιά αναλλοίωτη, χωρίς να σπάει.

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας

Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε πούδρα ή κάποιο ειδικό σταθεροποιητικό spray για να φιξάρετε το αποτέλεσμα. Και τα δύο αυτά προϊόντα δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από το μακιγιάζ ώστε να μην σπάει και να μην φεύγει.

Η πούδρα προσφέρει γενικά ματ, ανάλαφρο φινίρισμα καλύπτοντας τυχόν ατέλειες, ενώ το spray χαρίζει μεγαλύτερη λάμψη.

Διαβάστε Επίσης  Αυξήστε το κολλαγόνο στον οργανισμό σας με 5 απλές τροφές

Χρησιμοποιήστε μολύβι χειλιών

Το κραγιόν, ως γνωστόν, είναι από τα πρώτα προϊόντα που… εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Για μεγαλύτερη διάρκεια, γεμίστε απαλά τα χείλη με μολύβι προτού εφαρμόσετε το κραγιόν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μολύβι σε παραπλήσια ή ίδια απόχρωση με το κραγιόν σας, χρησιμοποιήστε μολύβι σε nude απόχρωση. Το μολύβι χαρίζει επίσης μεγαλύτερη ένταση και ζωντάνια στο χρώμα. Εάν χρησιμοποιήσετε ματ μολύβι, ένα ελαφρύ πέρασμα με διάφανη πούδρα πάνω από τα χείλη θα σταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο το χρώμα.

Προμηθευτείτε μαντηλάκια κατά της γυαλάδας

Την επόμενη φορά που η ενοχλητική γυαλάδα θα κάνει την εμφάνισή της στο μέτωπο, τη μύτη ή τα μάγουλά σας, αντισταθείτε σθεναρά και μην περάσετε άλλο ένα στρώμα πούδρας για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε το αντιαισθητικό εφέ μάσκας.

Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε ειδικά μαντηλάκια κατά της γυαλάδας (ή ακόμη και απλό χαρτί κουζίνας) για να αφαιρέσετε την επιπλέον λιπαρότητα. Πολλές φορές μάλιστα δεν θα χρειαστεί καν να περάσετε επιπλέον πούδρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *