Στο σκαμνί για ηθική αυτουργία σε ληστεία και εκβιασμούς ο Ρέστης

 

Βίκτωρας Ρέστης

Ο εφοπλιστής θα δικαστεί για ηθική αυτουργία σε ληστεία και υποθέσεις εκβιασμών

 

Βαρύτατες κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε ληστεία και σωρεία άλλων αδικημάτων που αφορούν υποθέσεις εκβιασμών περιλαμβάνει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που κινείται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ότι ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την επίθεση που είχε δεχθεί από μπράβους της νύχτας άλλοτε στενός συνεργάτης του.

Συγκεκριμένα, ο Ρέστης κατηγορείται ότι τον Δεκέμβριο του 2012 έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του στη λεωφόρο Ποσειδώνος έδωσε χρήματα σε ανθρώπους του υποκόσμου για να αποσπάσουν έναν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα.

Οι φυσικοί αυτουργοί φέρεται ότι απείλησαν με όπλο και τραυμάτισαν στο κεφάλι το θύμα, προκειμένου να τους παραδώσει τον επίμαχο χαρτοφύλακα.

Διαβάστε Επίσης  Ξυλόκαστρο: Νεκροί ανασύρθηκαν τρεις πεζοπόροι από το φαράγγι του Αγίου Λουκά

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμόν 1507/2018 βούλευμα, ο εφοπλιστής κατηγορείται ακόμα για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Βίκτωρας Ρέστης θα λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου και για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη, που είναι συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση για τα φερόμενα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Διαβάστε Επίσης  Εφοριακοί προσποιήθηκαν τους μελλόνυμφους και σφράγισαν φωτογραφεία

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό τη βλάβη τρίτων, ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γνωστού πολιτικού μηχανικού, καθώς και για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος δικηγόρου.

Πάντως, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον εφοπλιστή από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Στο εδώλιο για τις υποθέσεις αυτές, εκτός από τον εφοπλιστή, θα βρεθούν ακόμη τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *