Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2004 πέθανε ο ηθοποιός Τώνης Γιακωβάκης

Ο Τώνης Γιακωβάκης πέθανε στην Αθήνα στις 6 Σεπτεμβρίου 2004, σε ηλικία 73 ετών.Ο Τώνης Γιακωβάκης πέθανε στην Αθήνα στις 6 Σεπτεμβρίου 2004, σε ηλικία 73 ετών.

Έλληνας ηθοποιός, από τους αξιόλογους καρατερίστες του θεάτρου, με σποραδική παρουσία στον κινηματογράφο και πληθώρα εμφανίσεων στην τηλεόραση (σειρές και βιντεοταινίες).

Ο Τώνης (Αντώνης) Γιακωβάκης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1931 στην Κωνσταντινούπολη. Η σχέση του με το θέατρο άρχισε σε μικρή ηλικία, με τον ερασιτεχνικό θίασο των Ελλήνων στη συνοικία Ταταύλα.

Η εμφάνισή του με τον περιοδεύοντα στην Πόλη θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη, στο σαιξπηρικό «Έμπορο της Βενετίας», με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Βεάκη, του άνοιξε το δρόμο για την επαγγελματική του ενασχόληση με το θέατρο. Ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου το 1960 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον «Έμπορο της Βενετίας». Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους.

Διαβάστε Επίσης  «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Το 1960 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, με την κωμωδία του Κώστα Καραγιάννη «Το Αγρίμι». Ερμήνευσε χαρακτηριστικούς ρόλους σε γνωστές ταινίες του λεγόμενου ποιοτικού κινηματογράφου («Παραγγελιά!», «Απουσίες», «Δεξιότερα της Δεξιάς», «Το κορίτσι της Μάνης», «Εν Πλω» κ.ά.), ενώ είχε πυκνή παρουσία στη μικρή οθόνη, σε τηλεοπτικές σειρές και σε βιντεοταινίες της δεκαετίας του ‘80.

Εκτός από την υποκριτική, αγαπούσε και ασχολείτο με τη λογοτεχνία (έγραφε διηγήματα), καθώς και με τη ζωγραφική. Δήλωνε αταλάντευτα αριστερός, «οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ».

Διαβάστε Επίσης  «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex

Ο Τώνης Γιακωβάκης πέθανε στην Αθήνα στις 6 Σεπτεμβρίου 2004, σε ηλικία 73 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *