Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας»

Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας»

Για μια ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με όσους προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να μας πείσουν ότι μπορεί τελικά και να είναι καλό να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά μας!

Σε μια περίοδο λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και με αφορμή τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μιλά στο News 24/7 και ξεκαθαρίζει από την πρώτη του κιόλας κουβέντα: «Μην ακούτε την παραπληροφόρηση” και καλεί τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να επισκεφθούν τον παιδίατρο ώστε να εμβολιαστούν χωρίς να φοβούνται το παραμικρό. «Οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί σκάνε τόσο εύκολα τα χείλη το χειμώνα – 6 Συμβουλές αντιμετώπισης

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα παιδιά τους και με το βιβλιάριο υγείας να επισκεφτούν τον παιδίατρο τους προκειμένου να τα εμβολιάσει. Κάθε χρόνο τα εμβόλια σώζουν 5 εκατ. παιδιά παγκοσμίως ενώ 3 εκατ. παιδιά πεθαίνουν λόγω έλλειψης εμβολίων”, σημειώνει. Απαντώντας στις εντάσεις όσων γονέων θεωρούν υπερβολικά ή επικίνδυνα τα εμβόλια που χορηγούνται στα παιδιά μας λέει: «Είναι αστεία όσα λέγονται.

Δεν υπάρχουν πλέον σοβαρές επιπτώσεις, τα εμβόλια είναι ήδη από το 1992 «καθαρά”, ενώ για όσους τα θεωρούν μή αναγκαία πρέπει να σας πω ότι μόνο για το εμβόλιο του κοκίτη χορηγούσαμε παλιά 3.000 ουσίες και πλέον μόλις 3. Οι άλλες λοιπόν ήταν άχρηστες. Τόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη. Να σκεφτεί κανείς πως αν κάνουμε όλα τα εμβόλια μαζί χορηγούμε συνολικά 87 ουσίες απασχολώντας μόλις το 0,1 του ανοσοποιητικού συστήματος” τονίζει ο κ.Κωνσταντόπουλος.

Διαβάστε Επίσης  Καρδιά:Πώς να υπολογίσετε την ηλικία της καρδιάς σας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *