«Καμπανάκι» για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

 

 η ΕΔΑΕ επισημαίνει και πληροφορεί για τους κινδύνους και τους τρόπους προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.Εξαρση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καταγράφουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Δερματολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ)…

… με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σεξουαλική Υγεία -που έχει καθιερωθεί από το 2010- στις 4 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η ΕΔΑΕ επικαλείται στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σύμφωνα με τα οποία τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το 2016. Από τα πιο διαδεδομένα νοσήματα είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV – κονδυλώματα), ο έρπης γεννητικών οργάνων, ο ιός μολυσματικής τερμίνθου, η γονόρροια, η σύφιλη, οι ουρηθρίτιδες, η φθειρίαση του εφηβαίου (ψείρες), τα χλαμύδια, ο ιός του AIDS (HIV) και οι ηπατίτιδες (Β, C).

Διαβάστε Επίσης  Πόσο κακό κάνει η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Κρούσματα

Τις πρώτες θέσεις στη λίστα κατέχουν η σύφιλη με ποσοστό 76% από το 2013, η γονόρροια με ποσοστό 67% και τα χλαμύδια, το πιο συχνό μεταδιδόμενο νόσημα ειδικά σε γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών (45% των κρουσμάτων), που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα, επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή χρόνιο πυελικό πόνο.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Δέρμα-Λόγος: Ο δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο δέρμα!», η ΕΔΑΕ επισημαίνει και πληροφορεί για τους κινδύνους και τους τρόπους προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *