Αδυνάτισμα με γάλα ρυζιού

Αδυνάτισμα με γάλα ρυζιού

Το γάλα ρυζιού, πέρα από το ότι χωνεύεται ευκολότερα, είναι θρεπτικό και ρίχνει τη χοληστερίνη, είναι επίσης εξαιρετικό για το αδυνάτισμα! Πιείτε το, το πρωί και αφήστε το να σας γεμίσει ενέργεια και να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε για τις ιδιότητες του γάλακτος ρυζιού.

Τα μη ζωικά γάλατα είναι στη μόδα. Δεν πρόκειται για κάτι παροδικό -τα ροφήματα αυτά χωνεύονται ευκολότερα και εξασφαλίζουν θαυμάσιες θρεπτικές ουσίες, για το λόγο αυτό αποτελούν ένα τέλειο συμπλήρωμα της καθημερινής διατροφής σας. Είναι πιο υγιεινά και συχνά περιέχουν λιγότερες θερμίδες από το κανονικό γάλα, κάτι που διευκολύνει τον έλεγχο του βάρους σας. Το γάλα ρυζιού αποτελεί θαυμάσια επιλογή αν θέλετε να εισάγετε μη ζωικά γάλατα στη διατροφή σας. Και να γιατί!

Ιδιότητες του γάλακτος ρυζιού

Χαμηλά λιπαρά. Ένα φλιτζάνι περιέχει μόλις 1,5 γραμμάρια λιπαρών και κανένα κορεσμένο.
Αυτό το είδος φυτικού γάλακτος είναι ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα -το ενισχύει, για το λόγο αυτό είναι ιδανικό να καταναλώνουμε ένα ποτήρι την ημέρα.
Το γάλα ρυζιού είναι το γάλα που χωνεύεται ευκολότερα. Εξασφαλίζει πολλές θρεπτικές ουσίες, για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, ειδικά όταν είμαστε άρρωστοι και δεν μπορούμε να φάμε πολύ. Είναι επίσης ιδανικό για εκείνους που ταλαιπωρούνται από τη γαστρίτιδα ή από οξέα στο στομάχι.
Εξαιρετικό για τη μείωση της χοληστερίνης.
Καθημερινή δόση βιταμίνης D.

Διαβάστε Επίσης  Φρούτα στο δείπνο: ναι ή όχι;

Πώς μπορεί το γάλα ρυζιού να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα;

Το γάλα ρυζιού βοηθάει στην καύση θερμίδων επειδή είναι φυτικό, περιέχει λίγα κορεσμένα λιπαρά και χωνεύεται εύκολα. Χάρη σε όλα τα παραπάνω, εξασφαλίζει ενέργεια και συμβάλλει στην καύση του λίπους ταυτόχρονα. Είναι καλύτερα να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα ποτήρι γάλα ρυζιού κάθε πρωί. Πέρα από το ότι προσφέρει στο σώμα σας ουσιαστικές βιταμίνες, συνεισφέρει στην εξάλειψη της χοληστερίνης.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το American Journal of Clinical Nutrition (Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής), η βιταμίνη D που περιέχεται στο γάλα ρυζιού μάς βοηθάει να χάσουμε σιγά-σιγά βάρος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης, το γάλα αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D, που βοηθούν στη μείωση των λιπών.

Επίσης σημειώστε ότι το γάλα ρυζιού δεν περιέχει τόση πρωτεΐνη όση το γάλα αγελάδας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να συμπληρώνουμε τη διατροφή μας με ξηρούς καρπούς που εξασφαλίζουν πρωτεΐνη. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα που βρέθηκε. Θα πρέπει να πίνουμε ένα ποτήρι με το πρωινό και ένα με το μεσημεριανό γεύμα. Είναι υγιεινό, χωνεύεται εύκολα και συμβάλλει στην καύση του λίπους. Αν το πίνετε σε συνδυασμό με μια διατροφή με λίγα λιπαρά, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και ασκείστε αρκετά, θα έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διαβάστε Επίσης  Χυμός από ακτινίδιο και σπανάκι

Πώς φτιάχνω γάλα ρυζιού;

Συστατικά για 1 λίτρο γάλα ρυζιού
1 φλιτζάνι καστανό ή πλήρες ρύζι
8 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς το ετοιμάζω;
Είναι πολύ εύκολο, θα ξεκινήσουμε βράζοντας το νερό. Όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για δύο ώρες περίπου. Είναι τόσο απλό. Μόλις γίνει, σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και στραγγίζουμε το νερό.
Χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να μετατρέψουμε το ρύζι και το νερό σε μια ομοιογενή κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ρευστή. Τώρα θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο και το μέλι και θα συνεχίσουμε να αναμειγνύουμε.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα.
Φυλάξτε σε γυάλινα βάζα ή δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Έτσι το γάλα θα διατηρηθεί περισσότερο, όμως αν καταναλώνεται κανονικά θα τελειώσει σε δύο ή τρεις μέρες. Για να έχετε τη μεγαλύτερη ωφέλεια, πίνετε δύο ποτήρια την ημέρα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *