Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση-Σήμερα οι ανακοινώσεις

Τις μεταρρυθμίσεις για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σήμερα.

Τις μεταρρυθμίσεις για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σήμερα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα εισαγωγής, θα είναι η αναβάθμιση του λυκείου.

Είχε αναφέρει μάλιστα ότι ήδη από φέτος θα υπάρξει ελάφρυνση στον «εξεταστικό φόρτο» των μαθητών της Α’ και Β’ λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις, ώστε «να είναι πιο ουσιαστικές».

Διαβάστε Επίσης  Πολλά τα χαμόγελα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου είχε μιλήσει και για τη νέα εικόνα που θα έχει ο εκπαιδευτικός χάρτης από το 2019-20, αφού εκτός από το νέο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θα «κάνουν πρεμιέρα» και τα νέα πανεπιστήμια, όπως θα διαμορφωθούν μέσα από τις συνέργειες με τα ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστή μια αλλαγή που θα ισχύσει από τις Πανελλήνιες του 2019, καθώς η εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών δεν θα περιλαμβάνει τη μετάφραση του γνωστού κειμένου, αλλά θα γίνει προσθήκη σύγχρονου κειμένου.

Διαβάστε Επίσης  Μάχη με τις φλόγες στην Κινέτα

Η κατάργηση της μετάφρασης του διδαγμένου κειμένου, έρχεται μετά από αποδοχή σχετικής εισήγησης από το ΙΕΠ και, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποτροπή της αποστήθισηςαπό το βιβλίο ήταν ο βασικός παράγοντας που συντέλεσε στην αλλαγή αυτή.

Παράλληλα, οι εξεταζόμενοι θα έχουν ένα νέο, «άγνωστο συντελεστή», ένα σύγχρονο, παράλληλο κείμενο, το οποίο θα κληθούν να συγκρίνουν με το διδαγμένο κείμενο, προκειμένου να απαντήσουν σε ερώτηση ερμηνευτικής φύσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *