Xίος: Έστησαν το μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου στο λιμάνι

 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργανώνει ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι Εν Χορώ».

«Πλημμύρισε» το λιμάνι της Χίου από την εντυπωσιακή παρέλαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργανώνει ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι Εν Χορώ».

Εκατοντάδες χορευτές έστησαν το μεγαλύτερο συρτό στο Αιγαίο, με συμμετοχές πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Για τέσσερα συναπτά έτη, οι σύλλογοι κάνουν μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, με στόχο την διάδοση, αλλά τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Διαβάστε Επίσης  Η ομορφιά του παραδείσου!

Η γιορτή παρουσιάζει τις ομορφιές της Χίου και φέρνει κοντά στην παράδοση του νησιού τους συμμετέχοντες, μέσα από δράσεις που γίνονται για αυτούς.
Συνολικά συμμετείχαν 10 χορευτικά σχήματα, εκ των οποίων τα 5 ήταν φιλοξενούμενα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην προκυμαία του νησιού, με τη χορευτική παρέλαση περίπου 300 χορευτών από όλα τα σχήματα.

Το φεστιβάλ έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΠΣΑμεΑ).

Διαβάστε Επίσης  Τα προϊόντα στο "καλάθι του νοικοκυριού" θα φτάσουν τα 60 - Εντάσσεται και το μοσχάρι

Δείτε το βίντεο με το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο φεστιβάλ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *